Streda 15.05.2024
Dnes má meniny 
Žofia, Sofia
°C
10.01.2022 04:15

Mesto Levice hľadá projekty, ktoré podporí z participatívneho rozpočtu


Ilustračná snímka.


Obyvatelia mesta, neformálne skupiny i občianske združenia a neziskové organizácie môžu do 28. januára predkladať projekty, ktoré môžu byť financované z participatívneho rozpočtu mesta. Maximálna výška podpory na jeden projekt je 3000 eur a zahrnuje náklady na vlastnú realizáciu.


Cieľom zámerov, ktoré sa budú uchádzať o dotáciu, má byť konkrétne opatrenie, ktoré bude slúžiť obyvateľom Levíc a prispeje k skvalitneniu a zlepšeniu života v meste. „Projekt môže byť zameraný napríklad na úpravy verejného priestoru, voľnočasové, kultúrne, pohybové či tvorivé aktivity,“ uviedol mestský úrad.

Aby projekt získal podporu mesta, musí mať verejnoprospešný charakter a jeho výsledok bude prístupný obyvateľom mesta. Zároveň musí byť realizovateľný v rámci jedného kalendárneho roka. „Cieľom participatívneho rozpočtu je zvýšenie záujmu obyvateľov o veci verejné, podporovanie aktívneho občianskeho prístupu a účasti na rozhodnutiach samosprávy a tiež vytvorenie priestoru na aktivity a záujmy obyvateľov zamerané na zlepšenie života v meste,“ pripomenul magistrát.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.12.2020
Mesto hľadá vhodné projekty, ktoré podporí z participatívneho rozpočtu
Levická radnica začína zbierať verejnoprospešné projekty, ktoré podporí z participatívneho rozpočtu mesta v roku 2021. Žiadateľmi o dotáciu môžu byť jednotlivci, občianske združenia i neziskové organizácie.
viac
16.12.2021
Na participatívny rozpočet vyčlenila samospráva 40 000 eur
Samospráva vo Vysokých Tatrách opäť vyčlenila desiatky tisíc eur na participatívny rozpočet. Uchádzači môžu získať od 500 do 3000 eur na projekty v rámci systému Hory nápadov 2022. Informovala o tom o radnica na svojom webovom sídle.
viac
22.12.2021
Obyvatelia KSK vybrali šesť športových projektov, ktoré zafinancuje kraj
Pilotný ročník participatívneho rozpočtu Košického samosprávneho kraja pozná víťazné projekty. V budúcom roku sa bude realizovať spolu šesť projektov športovej infraštruktúry, ktoré hlasovaním vybrali obyvatelia kraja. Informoval o tom Úrad KSK.
viac
21.01.2022
Na žiadosti z participatívneho rozpočtu zostáva posledný týždeň
Obyvatelia Levíc majú posledný týždeň na podanie projektov, ktoré by chceli financovať z participatívneho rozpočtu mesta. Svoje verejnoprospešné zámery musia na mestský úrad doručiť do 28. januára.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %