Sobota 04.05.2024
Dnes má meniny 
Florián
°C
13.02.2023 03:20

MAS Orava vyhlási výzvy na podporu cestovného ruchu pre samosprávy


Ilustračná snímka.


Miestna akčná skupina (MAS) Orava plánuje v tomto roku vyhlásiť výzvy pre samosprávy na podporu cestovného ruchu, rekreačnej a turistickej infraštruktúry.


Mestá a obce sa budú môcť uchádzať aj o financie na budovanie športovísk a detských ihrísk, amfiteátrov či vonkajších priestorov pre kultúrne a spoločenské podujatia. Informoval o tom manažér MAS Orava Ondrej Šeliga.

Pre malých podnikateľov poskytnú dotácie v oblasti spracovania produktov poľnohospodárskej výroby, ktoré sa týkajú spracovania, uvádzania na trh alebo vývoja poľnohospodárskych a potravinárskych výrobkov. "Žiadatelia tak môžu získať dotáciu napríklad na otvorenie podnikovej predajne, obstaranie mraziarenského vozidla alebo výstavbu domáceho pivovaru," konkretizoval Šeliga.

MAS Orava za takmer desaťročie svojej existencie vyhlásila 11 výziev, v rámci ktorých v regióne zrealizovali 30 projektov za 2,4 milióna eur. S pomocou dotácií sa podarilo opraviť zvoničku v obci Pokrývač, zabezpečiť k nej bezbariérový prístup a upraviť jej blízke okolie, kde pribudli lavičky aj informačná tabuľa. V obci Chlebnice zrekonštruovali obecnú knižnicu, v Medzibrodí nad Oravou vybudovali športový areál, v Dlhej nad Oravou zrenovovali javisko v kultúrnom dome. Do výziev sa zapojili aj podnikatelia a neziskové organizácie. Ďalšie projekty za dva milióny eur v súčasnosti pripravujú.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.11.2016
Dotačná schéma pre turizmus je spustená
BSK 9. novembra zverejnil výzvu na predkladanie žiadostí o poskytnutie dotácií z Bratislavskej regionálnej dotačnej schémy na podporu turizmu pre rok 2017.
viac
03.06.2020
Kúriu Ambrovec po trojročnej prestávke opäť sprístupnili verejnosti
Honosne zariadený interiér šľachtického obydlia, život a tvorbu Jozefa Miloslava Hurbana a historické nálezy z hradu Beckov ponúka návštevníkom zrekonštruovaná kúria Ambrovec v Beckove. Po trojročnej prestávke je po utorkovom slávnostnom otvorení pripravená od stredy (3. 6.) prijímať návštevníkov.
viac
07.12.2020
Konferencia Regionálna značka MAS
Podpora lokálnych výrobcov, rozvoj cestovného ruchu i finančný príjem – to všetko prináša regionálna značka.
viac
29.07.2021
Cezhraničný projekt priniesol nové cyklochodníky aj informačné centrum
Mesto Tvrdošín a poľská Gmina Kościelisko v posledných dvoch rokoch realizovali projekt zameraný na rozvoj cestovného ruchu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %