Sobota 04.05.2024
Dnes má meniny 
Florián
°C
01.12.2023 11:00

Ľuďom v núdzi pomáhajú hlinené dukáty, predali ich viac ako 2000


Snímka: TASR


Ľuďom v núdzi je možné od konca februára v Trenčíne pomáhať aj kúpou hlinených dukátov. Symbolické platidlo môžu vymeniť za nocľah, jedlo alebo praktické služby. Informovala o tom trenčianska hovorkyňa Erika Ságová.


Hlinené dukáty sa za jedno euro dajú kúpiť v troch automatoch (Námestie sv. Anny, na Sládkovičovej ulici a na Ulici 1. mája) alebo v pokladničkách v Centre pre rodinu na Farskej ulici, vo Farskom kostole na Mariánskom námestí alebo v Reštaurácii u Janky na Palackého ulici.         

Doteraz šlo do obehu 2075 dukátov. Ľudia v núdzi ich vymieňali za prenocovanie v mestskej nocľahárni a za jedlo v šiestich prevádzkach zapojených do projektu.         

"Benefit symbolického platidla je nielen vo výmene za jedlo alebo praktické služby. Človek v núdzi sa dostane do kontaktu so sociálnym pracovníkom, ktorý mu poskytne odborné sociálne poradenstvo a pomoc pri riešení zložitej životnej situácie," doplnila hovorkyňa.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.04.2020
Mesto Žilina otvorilo Krízové centrum
Mesto Žilina v pondelok 30. marca otvorilo Krízové centrum, ktorého úlohou bude pomáhať najohrozenejším skupinám obyvateľstva. Sústreďovať sa v ňom budú všetky podporné činnosti pre seniorov, občanov v sociálnej núdzi či karanténe, ktorí potrebujú pomoc.
viac
02.08.2021
Ako možno pomôcť strádajúcim ľuďom na ulici?
V centre mesta Prešov, v okolí nákupných centier, aj na frekventovaných miestach ľudia často vídajú ľudí, ktoré sú v nepriaznivej sociálnej situácii a žiadajú o pomoc alebo najčastejšie, o finančné prostriedky. Mesto Prešov žobranie zakázať nemôže, no ponúka alternatívu.
viac
07.11.2023
Hlinený dukát pre ľudí v núdzi
Projekt Hlinený dukát je zameraný na pomoc ľuďom bez domova a v sociálnej núdzi a úspešne funguje vo viacerých Slovenských mestách. Jeho hlavným zámerom je nasmerovanie ku konkrétnej pomoci.
viac
12.12.2023
Zbierka Hlinený dukát bude v utorok v 35 mestách, pomôcť má ľuďom v núdzi
Zbierka Hlinený dukát 2023 na pomoc ľuďom v núdzi sa bude konať v 35 mestách Slovenska už v utorok (12. 12.). Organizuje ju Slovenská katolícka charita (SKCH).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %