Štvrtok 16.05.2024
Dnes má meniny 
Svetozár
°C
05.11.2019 10:05

Lučenec chce vybudovať infraštruktúru pre rómske komunity, požiada o dotáciu


Snímka zdroj: Klaudia Kovácsová


Mesto Lučenec plánuje rekonštruovať a dobudovať infraštruktúru a komunikácie na Továrenskej ulici a v miestnej časti Rapovská križovatka, ktoré majú zabezpečiť obyvateľom z marginalizovaných rómskych komunít v obci lepšiu dostupnosť verejných inštitúcií.


S týmto cieľom sa samospráva chce uchádzať o dotáciu z výzvy Ministerstva vnútra SR cez operačný program Ľudské zdroje.       

„Sídelne máme marginalizované komunity vo viacerých lokalitách, ale tieto dve spĺňali podmienku výzvy. Ak by sme boli úspešní, urobila by sa cesta, chodníky, osvetlenie – prístup marginalizovaných skupín k obchodu, škole a podobným veciam,“ priblížila primátorka Alexandra Pivková.       

Realizáciou projektu by sa podľa dôvodovej správy zvýšila kvalita života marginalizovaných rómskych komunít a došlo by k ich efektívnejšiemu začleneniu do života mesta, ako aj k eliminácii ich segregácie a vylúčenia.       

Mesto môže z výzvy žiadať na tento účel dotáciu vo výške od 250.000 eur do 500.000 eur. Presná výška požadovaného príspevku bude ešte predmetom vypracovanej projektovej dokumentácie.       

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.11.2018
Vláda: Predprimárne vzdelávanie by malo byť povinné pre všetky päťročné deti
Od 1. septembra 2020 by malo byť predprimárne vzdelávanie pre všetky päťročné deti povinné, rozhodli o tom predstavitelia vlády na utorkovom zasadnutí. Povinnosť absolvovať predškolskú prípravu by bola zavedená rok pred začiatkom povinnej školskej dochádzky.
viac
27.04.2020
MV SR opätovne vyhlásilo výzvu na podporu prístupu k pitnej vode
Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky vyhlásilo ďalšiu výzvu zameranú na prístup k pitnej vode v obciach s prítomnosťou marginalizovaných rómskych komunít (MRK), ktorá je spolufinancovaná zo zdrojov Európskeho fondu regionálneho rozvoja.
viac
21.10.2020
Obce môžu požiadať o covid terénnych asistentov v MRK
Úrad splnomocnenkyne vlády SR pre rómske komunity spustil výzvu na predkladanie žiadostí o terénnych asistentov, ktorí pomôžu s monitorovaním stavu rizika či možností nákazy a vývinu ochorenia COVID-19 priamo v dotknutých MRK.
viac
14.06.2022
TTSK vyhlásil grantovú výzvu na spolufinancovanie projektov
Na projekty zamerané na vybudovanie cyklistickej infraštruktúry v extravilánoch obcí, ktoré sú spolufinancované aj z eurofondov, vyhlásil Trnavský samosprávny kraj (TTSK) výzvu na predkladanie žiadostí o grant z Fondu na rozvoj Trnavského kraja.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %