Sobota 04.05.2024
Dnes má meniny 
Florián
°C
16.12.2021 01:40

Košice dokončujú rekonštrukciu ihrísk v škôlkach za takmer 146 000 eur


Materská škola Kovaľská.


Investíciu za takmer 146 000 od konca októbra postupne realizuje mesto Košice v siedmich materských školách (Čordákova, Dénešova, Kežmarská, Kovaľská, Nešporova, Obrancov mieru 16 a 20) a v Detských jasliach na Jesennej ulici.


Pôvodné, častokrát už z hľadiska bezpečnosti nevyhovujúce herné prvky, sa v rámci rekonštrukcií dvorov nahrádzajú novými atrakciami, ktoré si už deti stihli obľúbiť. 

Viceprimátorku Gurbáľovú teší, že sa spojilo príjemné s užitočným 

„Veľmi sa teším, že deti budú do našich predškolských zariadení chodiť ešte s väčšou radosťou ako doteraz. V tomto prípade sme z pohľadu našich najmenších spojili príjemné s užitočným. Rekonštrukciou preliezok, lezeckých stien a ďalších hracích prvkov sme nielen zlepšili ich bezpečnosť a znížili tým aj pravdepodobnosť úrazu, ale zároveň sme im zaobstarali aj nové atrakcie. Aj dnes som na tomto detskom ihrisku videla rozžiarené oči a úprimné úsmevy na ich tvárach. A to je ten hlavný dôvod, prečo to robíme a prečo chceme pokračovať v rekonštrukciách školských dvorov nielen v našich veľkých, ale aj malých mestských častiach,“ uviedla viceprimátorka mesta Lucia Gurbáľová počas odovzdávania zrekonštruovaného ihriska v areáli MŠ Kovaľská v Poľove.  

Mesto Košice nedávno vykonalo audit herných zariadení a povrchov detských ihrísk v areáloch 61 svojich predškolských zariadení. Túto povinnosť ukladá zriaďovateľom škôl platná legislatíva. Kontrolou bolo zistené, že na mnohých školských dvoroch sa nachádzajú prvky, ktoré nevyhovujú bezpečnostným predpisom.

Išlo najmä o drevené časti pôvodných herných prvkov, ktoré boli vplyvom počasia poškodené až degradované. Nespĺňali tak kvalitatívne požiadavky na bezpečnú a funkčnú prevádzku. V tomto roku prejde obnovou osem predškolských zariadení, budúci rok by to malo byť ďalších desať. Presný počet by mal byť známy po schválení rozpočtu, o ktorom majú poslanci Mestského zastupiteľstva ešte rokovať.

Autor: (MsÚ)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.05.2020
Na košickej Furči rekonštruujú detské dopravné ihrisko
Rekonštrukcia detského dopravného ihriska v mestskej časti (MČ) Košice - Dargovských hrdinov za 130 000 eur speje do záverečnej fázy.
viac
07.10.2020
Žilina zrekonštruovala tri materské školy za 1,5 milióna eur z eurofondov
Mesto Žilina zrekonštruovalo materské školy (MŠ) Čajakova, Trnavská a Petzvalova za viac ako 1,5 milióna eur. Podľa hovorcu mesta Vladimíra Miškovčíka získalo financie z eurofondov v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP).
viac
20.07.2022
Cez prázdniny opravujú a vynovujú školy zhruba za dva milióny eur
Opravy a rekonštrukčné práce približne za dva milióny eur realizujú počas letných prázdniny vo viacerých školách v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Košice. Magistrát o tom informuje na svojej webovej stránke.
viac
12.08.2022
Mesto pokračuje v rozširovaní kapacít MŠ
Mesto Košice pokračuje v rozširovaní kapacít svojich materských škôl (MŠ) a znižovaní energetickej náročnosti budov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %