Štvrtok 16.05.2024
Dnes má meniny 
Svetozár
°C
03.10.2023 03:55

Konferencia "Spolupráca krajín stredoeurópskeho regiónu vo vidieckej turistike"


Ilustračná snímka


V dňoch 9.-11. októbra 2023 sa uskutoční v Lesnici na Pieninách konferencia pod názvom „Spolupráca krajín stredoeurópskeho regiónu vo vidieckej turistike“.


Konferenciu organizuje Slovenský zväz vidieckej turistiky a agroturistiky/SZVTA/,za podpory MPRV SR a spolupráce SPU v Nitre a VIPA na Slovensku. Cieľom konferencie je zhodnotiť súčasné podmienky a možnosti podnikania vo vidieckej turistike v krajinách stredoeurópskeho regiónu, výmena skúsenosti , vytvorenie medzirezortnej komisie na podporu rozvoja slovenského vidieka vytváraním nových pracovných príležitostí. Konferencia je určená pre podnikateľov vo vidieckom cestovnom ruchu, starostov, pedagógov, členov MAS, OOCR, KOCR samosprávne kraje a ďalšie organizácie 3 sektora. Na konferencii vystúpia domáci a zahraniční lektori ako Ing. Martin Kováč, štátny tajomník MPRV SR, Ing. Klaus Ehrlich generálny sekretár Európskeho zväzu vidieckej turistiky RURAL TOUR zo Španielska, Mgr. Marek Harbuliak prezident ZCR SR a ďalší lektori. Organizátori pripravili pre diskusiu tézy, ktoré inventarizujú súčasný stav podmienok práce a života ľudí na slovenskom vidieku, ktoré vychádzajú zo sociologických prác bývalého VÚEPP v Bratislave. Na konferencii bude predstavený projekt poradenstva COSME, ktorý organizuje RURAL TOUR pre európskych podnikateľov vo vidieckej turistike. SZVTA sa v roku 2024 uchádza popri Taliansku o organizovanie konferencie a európskeho stretnutia 26 členských krajín RURAL TOUR.

Súčasťou konferencie je aj odborná exkurzia do zariadení vidieckej turistiky na Pieninách, splav po rieke Dunajec, návšteva cezhraničného regiónu v Poľsku a prehliadka iných atrakcii pre turistov. Pieniny patria medzi najatraktívnejšie miesta pre vidiecku turistiku na Slovensku, preto organizátori zvolili toto miesto predovšetkým pre záujemcov zo severovýchodného Slovenska na výmenu skúsenosti a takto  zatraktívnenie prírodných krás pre domácich a zahraničných turistov. Organizátori hradia prednášky a stravovanie pre účastníkov konferencie, je to v poradí už tretie tohoročné informačné podujatie MPRV SR po Zvolene a Trenčíne. Záujemcovia o konferenciu sa môžu prihlásiť a registrovať na link TU, , informácie poskytne starosta @vinosady.sk, tel. 0905600807 alebo 0918124794,

Autor: Ivan Macko


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.02.2017
Záhradnícke fórum 2017
V dňoch 15. - 16. 2. 2017 sa bude v priestoroch PKO v Nitre konať Záhradnícke fórum organizované Spoločnosťou pre záhradnú a krajinnú tvorbu (SZKT).
viac
28.03.2019
M. Kaliňák: Úspešná budúcnosť samospráv závisí od ich schopnosti spolupracovať
O definovaní kritérií pre mestské funkčné regióny a stanovení nástrojov na podporu medziobecnej spolupráce diskutovali v stredu v Žiline účastníci konferencie Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS).
viac
02.09.2019
SMART ako nástroj na podporu cezhraničnej spolupráce
Združenie miest a obcí Slovenska vás pozýva na medzinárodnú konferenciu Municipálna V-4: SMART ako nástroj na podporu cezhraničnej spolupráce.
viac
16.03.2024
Záverečná konferencia k projektu slovensko-ukrajinskej spolupráci
V pondelok doobeda 18. marca 2024 v hoteli Tatra v Bratislave sa koná záverečná konferencia k projektu slovensko-ukrajinskej spolupráci „Zdieľaním skúseností a partnerstvami spájame cezhraničné regióny“, na ktorú sú stále voľné kapacity.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %