Sobota 04.05.2024
Dnes má meniny 
Florián
°C
25.06.2022 12:50

Festival Folklór Prešov sa po prestávke vracia na Hlavnú ulicu


Ilustračný výrez plagátu


Folklór, tradície, ľudová hudba, tanec a skvelá nálada. To všetko do centra mesta prináša festival Folklór Prešov, ktorý po dvojročnej prestávke opäť ponúkne program plný toho najlepšieho, čo máme v našom regióne.


Folklór Prešov môžete vidieť a zažiť už v pondelok 27. júna 2022 od 15.00 do 18.00 hod. na Hlavnej ulici (pešia zóna, hlavné pódium). Počas festivalu sa predstaví množstvo ľudových súborov z Prešova i blízkeho okolia. Folklór Prešov tak opäť prinesie pestrú prehliadku ľudových krojov, krásne hlasy a to najlepšie z ľudovej hudby nášho kraja. Podujatie organizuje Miestny odbor Matice slovenskej v Prešove, Dom Matice slovenskej v Prešove a PKO Prešov.

Autor: (ts-Prešov, Vlado Tomek)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.09.2018
Pred Dňom soli prejde Hlavnou ulicou historický koč
Historické zaujímavosti o soli a jej výrobe sa budú môcť dozvedieť návštevníci podujatia Deň soli v Prešove, ktoré sa uskutoční v sobotu (8. 9.) od 12.00 h. Deň predtým sa na Hlavnej ulici predvedie historický koč.
viac
09.12.2018
Ekotopfilm prinesie do Prešova dokumentárne filmy o divokej prírode aj o odpade
Medzinárodný filmový festival Ekotopfilm – Envirofilm prinesie do Prešova dokumentárne filmy z prostredia divokej prírody aj z centra nelegálneho obchodu. Jeho súčasťou budú aj sprievodné diskusie venované téme komunálnych odpadov.
viac
17.05.2019
Dobrovoľníci spoja Prešov s celým krajom
Mestský festival priateľstva a dobrovoľníckej činnosti Milujem svoje mesto sa v aktuálnom ročníku rozšíri do celého Prešovského kraja. Už v budúcom týždni budú stovky dobrovoľníkov upratovať verejné priestranstvá, parky, okolia škôl či športovísk v deviatich mestách regiónu.
viac
31.08.2020
Na vynovené ulice Štefánikova a Hviezdoslavova sa vráti doprava
Ulice Štefánikova a Hviezdoslavova v centre Prešova pri novom obchodnom centre (OC) budú opäť plne prejazdné. Novinkou bude jednosmerka na Ulici Janka Borodáča v smere od Pavlovičovho námestia na Štefánikovu ulicu. Informoval o tom hovorca mesta Prešov Vladimír Tomek.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %