Sobota 04.05.2024
Dnes má meniny 
Florián
°C
16.03.2022 03:20

Dubnica nad Váhom pokračuje v odstraňovaní nelegálnych bilbordov


Ilustračná snímka: (tasr).


Nelegálne reklamné stavby na základe súdneho príkazu odstraňujú technické služby mesta (TSM). Ako informovala hovorkyňa mesta Veronika Valuchová, procesy súvisiace s elimináciou vizuálneho smogu dubnická samospráva rozbehla už v roku 2019.


Na hlavnom cestnom ťahu v Dubnici odstránili už 40 bilbordov, ďalších 13 ubudne v týchto dňoch.

„Počiatočným monitoringom situácie v oblasti reklamných stavieb bolo v roku 2019 na území mesta zistených len popri hlavnom cestnom ťahu 111 bilbordov, reklamných zariadení či pútačov. Iba 12 z nich spĺňalo potrebné legislatívne náležitosti, ostatné boli postavené bez príslušných povolení,“ doplnila hovorkyňa.

Podľa dubnického primátora Petra Wolfa po troch rokoch práce z Dubnice nad Váhom zmizlo, respektíve mizne viac ako 50 bilbordov. „Boj s čiernymi reklamnými stavbami je spojený so zložitými a dlhodobými procesnými postupmi. Napriek tomu sa nevzdávame. Odstránili sme už desiatky nelegálnych reklamných stavieb a pokračujeme ďalej. Som veľmi rád, že sa nám to darí aj napriek komplikáciám. Prostredníctvom nového územného plánu chceme reklamné stavby regulovať tak, aby neboli vizuálnym smogom, ale aby boli umiestňované legálne, racionálnejšie a zmysluplnejšie,“ doplnil Wolf.

Najkritickejšie sú podľa neho z hľadiska vizuálneho reklamného smogu práve vstupné koridory do mesta Dubnica nad Váhom. Bilbordy a reklamné pútače sú nielen čiernymi stavbami, ale často sú aj zanedbané, neestetické a potenciálne nebezpečné pre bezprostredné okolie.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.08.2019
Dubnica nad Váhom má svoj prvý komplexný náučný chodník
Informácie o pamiatkach a osobnostiach, o obyvateľstve, hospodárstve a prírodných podmienkach ponúka nový Náučný chodník dubnickým chotárom. Informačné tabule vedú od centra Dubnice nad Váhom až ku studničke na Medzihorí.
viac
26.09.2019
Folklórny súbor Mladosť oslávil polstoročnicu
Vo veľkej sále Domu kultúry v Dubnici nad Váhom sa v piatok 20. septembra po celý večer rozliehali folklórne tóny. Dôvodom bol slávnostný program s názvom Zlatá Mladosť pri príležitosti 50. výročia založenia súboru.
viac
06.05.2020
Samospráva pokračuje v rekonštrukcii žľabov v mestskom parku
Po minuloročnej rekonštrukcii šiestich odvodňovacích žľabov v historickom mestskom Parku J. B. Magina v Dubnici nad Váhom pokračuje samospráva aj tento rok v ich rekonštrukcii a výmene. V najbližších týždňoch opraví ďalších päť žľabov.
viac
04.03.2024
Mestské kompostovisko v Dubnici nad Váhom otvoria skôr
Mestské kompostovisko v Dubnici nad Váhom otvorí samospráva skôr. Umožnilo jej to priaznivé počasie. Obyvateľom tak bude k dispozícii už od polovice marca. Informovala o tom Mária Škvarová zo sekretariátu primátora mesta.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %