Sobota 04.05.2024
Dnes má meniny 
Florián
°C
02.06.2023 07:00

Dni mesta prinesú koncerty, jarmok, oceňovanie najlepších aj ohňostroj


Banner: (Mesto Brezno).


V horehronskej metropole štartujú v piatok (2. 6.) Dni mesta Brezna. Návštevníkov čakajú rôzne kultúrne vystúpenia, koncerty, jarmok, prezentácia tradičných remesiel, atrakcie pre deti, ale aj oceňovanie najlepších a v mestskom hoteli Ďumbier i národná výstava bonsajov a suiseki.


Ako informovalo mesto, oslavy sa začnú o 9.00 h vystúpením a prezentáciou žiakov základných a stredných škôl. V tento deň samospráva odovzdá aj ocenenia Športovec mesta za rok 2022. Večer už bude patriť vystúpeniam kapely Heľenine oči a raperovi Kalimu, ako aj diskotéke pod holým nebom. V sobotu (3. 6.) o 10.00 h je v programe ochutnávka guľášov mestských združení, primátorský charitatívny guľáš a neskôr aj odovzdanie ocenení kultúrnym telesám mesta. Podvečer na námestí vystúpia Duchoňovci, spevák Pavol Hammel a dvojdňové oslavy zavŕši o 22.00 h ohňostroj a párty s nestarnúcimi hitmi.

V nedeľu (4. 6.) o 9.00 h sa v evanjelickom kostole uskutočnia slávnostné Služby Božie, súčasťou ktorých bude posviacka zvonov, svietnikov a uvedenie nového zborového erbu za účasti generálneho biskupa ECAV na Slovensku Ivana Eľka.

Na mestské oslavy pricestujú aj delegácie z partnerských miest, z poľského Ciechanówa, rumunského Nadlaku, srbského Čačaku a českého Nového Bydžova. Absolvujú prehliadku úspešne dokončených projektov v Brezne - mestskej veže, oddychovej zóny na Banisku, atletickej dráhy Milutína Černáka či pumptracku na nábreží Hrona.

"Brezno sa dlhodobo zapája do medzinárodných projektov, a to v oblasti kultúry, športu či na úrovni investícií. Aktívna spolupráca však musí byť založená aj na osobných stretnutiach a výmene poznatkov," dodal brezniansky viceprimátor Andrej Barančok.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.05.2016
Zvolen pozýva na Dni mesta
Dni mesta sa budú konať v dňoch 27. 5. - 29. 5. na Námestí SNP.
viac
26.05.2016
V Brezne odštartoval štvordňový maratón podujatí a programov
Do programu Dní mesta Brezna mali možnosť zasiahnuť aj samotní obyvatelia. Vybrali si koncert skupiny Iné Kafe.
viac
20.09.2019
Centrum mesta zaplnili stánky v rámci tradičného jarmoku
Návštevníci osláv Dní mesta Krompachy, spojených s tradičným jarmokom, sa aj tento rok môžu tešiť na trhy, kultúru či sprievodné podujatia. Štvordňová slávnosť sa začala vo štvrtok a potrvá do nedele (22. 9.).
viac
21.08.2023
Sprievodné podujatia začínajú Dni mesta, program vyvrcholí cez víkend
Dni mesta Trebišov sa začínajú v pondelok sprievodnými podujatiami v jednotlivých častiach mesta. Mestské slávnosti budú prebiehať celý týždeň a vyvrcholia v sobotu a nedeľu (26. a 27. 8.).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %