Sobota 04.05.2024
Dnes má meniny 
Florián
°C
15.06.2023 01:30

Detva pokračuje s prípravami na obnovu futbalového štadióna


Ilustračná snímka.


Mesto Detva pokračuje s prípravami na obnovu futbalového štadióna, v súčasnosti má dodávateľa stavebných prác. Povedal to primátor mesta Branislav Baran. Dodal, že samospráva čaká na vyjadrenie, či projekt finančne podporí Fond na podporu športu.


Mesto sa zapojilo do výzvy na predkladanie žiadostí o poskytnutie príspevku, a to v rámci programu s názvom Výstavba, rekonštrukcia a modernizácia športovej infraštruktúry. Vyhlásila ju Správna rada Fondu na podporu športu. "Ak neuspejeme, budeme hľadať ďalšie možnosti externého financovania," spresnil primátor. Rozpočet projektu je takmer 1,1 milióna eur.

Fond na podporu športu uviedol, že žiadosti posudzuje a hodnotí odborná komisia. Tá predkladá správnej rade fondu zoznam žiadostí spolu s písomným hodnotením a uvedením počtu bodov pridelených jednotlivým žiadostiam spolu s odôvodnením. "Schvaľovanie žiadostí v súlade s časovým harmonogramom výzvy sa uskutoční do 16. júla tohto roka," objasnil vo svojom stanovisku.

Súčasťou obnovy futbalového štadióna bude aj vybudovanie priestoru na atletiku. V rámci prác pribudnú bežecké dráhy, priestor na skok do piesku, krátke behy i skok do výšky. Súčasťou majú byť aj vybudovanie miest na hod oštepom a vrh guľou i závlahový systém futbalového štadióna. Podľa primátora budú areál využívať miestny športový klub i školské zariadenia. Doplnil, že behať po tratiach budú môcť aj občania a cieľom celého projektu je rozvoj športu v Detve.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.08.2017
Zimný štadión ponúka Banskobystričanom niekoľko noviniek
Mestská spoločnosť MBB, a. s. využila letné obdobie na skvalitnenie prevádzky banskobystrického zimného štadióna, opravy zastaranej techniky i obnovu parkovacej plochy. Nejedného Banskobystričana či návštevníka potešia aj novinky v rámci verejného korčuľovania.
viac
19.07.2021
Mesto Sabinov chce zrekonštruovať zimný štadión
V roku 2014 sa ho podarilo mestu z prostriedkov v rámci cezhraničnej spolupráce s Poľskom zastrešiť. Teraz sa chcú podľa primátora Michala Repaského pustiť do prípravy projektovej dokumentácie na jeho obnovu.
viac
31.01.2022
Detva pripravuje revitalizáciu vnútrobloku na Novosadoch
Mesto Detva pripravuje revitalizáciu vnútrobloku na Novosadoch. Po obnove sa zóna bude využívať na športové, oddychové a spoločenské aktivity. Uviedol to hovorca Detvy Milan Suja.
viac
06.03.2023
Detva obnoví futbalový štadión, súčasťou bude aj priestor pre atletiku
Mesto Detva pripravuje obnovu futbalového štadióna, súčasťou bude aj vybudovanie priestoru pre atletiku. Povedal to primátor Detvy Branislav Baran s tým, že futbalisti budú ihrisko využívať aj naďalej.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %