Sobota 04.05.2024
Dnes má meniny 
Florián
°C
12.01.2023 04:15

BSK opäť hľadá stážistov do Inštitútu regionálnej politiky


Ilustračná snímka.


Bratislavský samosprávny kraj (BSK) opäť hľadá stážistov do Inštitútu regionálnej politiky Bratislavského kraja.


Odborná stáž je určená pre študentov 2. až 5. ročníka vysokých škôl študujúcich rôzne odbory v oblasti verejnej správy, podmienkou je aj znalosť jazykov. BSK o tom informuje na svojom webe.

"Ide o platenú stáž s nástupom od februára do júna s možnosťou pokračovania stáže počas celého roka. Prax je skvelou príležitosťou na získanie pracovných skúseností, prehľadu a kontaktov," približuje kraj. Záujemcovia môžu svoje životopisy posielať na e-mailovú adresu katarina.jurinova@region-bsk.sk. Urobiť tak môžu do 20. januára.

Inštitút regionálnej politiky Bratislavského kraja sa venuje sa implementácii Programu hospodárskeho rozvoja a sociálneho rozvoja (PHRSR) a Programového vyhlásenia BSK, ako aj napĺňaniu jednotlivých sektorových politík na území Bratislavského kraja. Spolupracuje s analytickými inštitútmi jednotlivých ministerstiev, čím vytvára podporný systém jasného strategického riadenia.

Medzi hlavné úlohy inštitútu patria napríklad hodnotenie pripravovaných politík jednotlivých odborov a investícií kraja, tvorba analytických podkladov a prognóz či tvorba strategických dokumentov a štúdií na koncepčný rozvoj regionálnej politiky kraja v súlade s previazaním na strategické dokumenty na vyšších úrovniach. Týka sa tiež prípravy kraja na čerpanie prostriedkov z externých zdrojov či koordinácie aktivít na území kraja a zapájanie aktérov zo štátnej správy, samosprávy, akademickej obce, mimovládneho, neziskového a súkromného sektora pre lepšiu koordináciu a implementáciu regionálnej politiky kraja.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.02.2019
Stáž v Kancelárii BSK v Bruseli aj tento rok
Bratislavský samosprávny kraj ponúka opäť možnosť absolvovať stáž v Kancelárii Bratislavského samosprávneho kraja v Bruseli a získať jedinečnú pracovnú skúsenosť v slovenskej inštitúcii pôsobiacej v zahraničí.
viac
04.03.2020
Stážisti opäť na župe
Bratislavský samosprávny kraj dáva v marci už po tretí raz možnosť študentom vysokých škôl stážovať priamo na úrade samosprávneho kraja. Študenti sa môžu na platenú polročnú stáž hlásiť do 10. marca 2020.
viac
18.09.2020
Do dištančnej výučby na jar sa vôbec nezapájalo 52 000 žiakov
Do dištančnej výučby na jar sa vôbec nezapájalo 52 000 žiakov, čo je 7,5 percenta žiackej populácie.
viac
22.12.2020
Vyjadrite sa k fungovaniu umeleckých fondov
Inštitút kultúrnej politiky pripravil dotazník na získanie spätnej väzby k fungovaniu umeleckých fondov – Literárny fond, Fond výtvarných umení a Hudobný fond. Vyplniť ho môžete do 15. januára 2021.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %