Utorok 14.05.2024
Dnes má meniny 
Bonifác
°C
25.05.2021 07:45

BBSK prichádza s výnimočným MÚZPAS-om


Banner.


Do štyroch múzeí a jednej galérie v Banskej Bystrici a okolí sa počas tejto sezóny dostanú návštevníci za zvýhodnenú cenu a prostredníctvom jedinej vstupenky. Atraktívny MÚZPAS pripravil Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) v spolupráci s OOCR Stredné Slovensko a Mestom Banská Bystrica.


Návštevníci Banskej Bystrice a blízkeho okolia môžu počas nadchádzajúcej turistickej sezóny využiť atraktívnu novinku – dvere do Stredoslovenského múzea, Stredoslovenskej galérie, Múzea Slovenského národného povstania, Poštového múzea a do Slovenského múzea máp v Kynceľovej im otvorí MÚZPAS, ktorý bude platiť ako zvýhodnená vstupenka.

„MÚZPAS pripravil Banskobystrický samosprávny kraj v spolupráci s Oblastnou organizáciou cestovného ruchu Stredné Slovensko a Mestom Banská Bystrica. Za zvýhodnenú cenu 10 eur umožní od 1. júna do 30. septembra navštíviť spomínané štyri múzeá a galériu,“ povedal vedúci oddelenia kultúry Úradu BBSK Peter Černek.

MÚZPAS má atraktívnu grafickú podobu, praktický formát A6 a na rozdiel od bežných vstupeniek prináša aj informácie o zapojených kultúrnych stánkoch, a to nielen v slovenčine, ale aj v angličtine. Slúžiť tak môže aj ako zaujímavý suvenír, do ktorého jeho držitelia získajú aj pečiatky za navštívenie expozícií.

„Ak má múzeum alebo galéria viac expozícií, vyberte si len jednu z nich, v ktorej sa preukážete MÚZPAS-om. MÚZPAS vás oprávňuje na jednu návštevu do každej zapojenej inštitúcie a platí pre jednu osobu. Vstupenka k zážitkom bude v predaji v jednotlivých múzeách a galérii od 1. júna,“ uzavrel Peter Černek.

 

Autor: (Lenka ŠTEPÁNEKOVÁ, BBSK)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.06.2020
Kúriu Ambrovec po trojročnej prestávke opäť sprístupnili verejnosti
Honosne zariadený interiér šľachtického obydlia, život a tvorbu Jozefa Miloslava Hurbana a historické nálezy z hradu Beckov ponúka návštevníkom zrekonštruovaná kúria Ambrovec v Beckove. Po trojročnej prestávke je po utorkovom slávnostnom otvorení pripravená od stredy (3. 6.) prijímať návštevníkov.
viac
02.10.2020
Na zaniknutom hrade sa konala prvá komentovaná prehliadka
Na zaniknutom hrade Breznica sa vo štvrtok (1. 10.) v rámci projektu Pohronská hradná cesta konala vôbec prvá komentovaná prehliadka.
viac
16.04.2021
Slovenské banské múzeum sa pripravuje na letnú sezónu
Slovenské banské múzeum (SBM) so sídlom v Banskej Štiavnici sa postupne pripravuje na blížiacu sa letnú turistickú sezónu. Okrem iného múzeum hľadá i sezónnych lektorov a lektorky, uviedla Iveta Chovanová z centra marketingu, komunikácie a zelených inovácií SBM.
viac
16.11.2021
Úspešné leto v Trenčianskom kraji
Tohtoročné leto v Trenčianskom kraji bolo aj napriek pretrvávajúcej pandémii a s ňou spojenými obmedzeniami z hľadiska návštevnosti kraja úspešné. Dominoval, už tradične, domáci cestovný ruch.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %