Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
25.04.2018 06:40

Tradičná recitačná súťaž Puškinov pamätník v Lučenci


Ilustračný výrez plagátu


Súťaž sa koná v prednese poézie a prózy v ruskom jazyku pre žiakov základných škôl 6. – 8. ročníka a príslušných ročníkov 8-ročných gymnázií a stredných škôl najskôr v mestských kolách a celoslovenské kolo sa uskutoční v sobotu 28.4.2018 v Divadle B. S. Timravy v Lučenci so začiatkom o 10.00 hod.


Slávnostné vyhlásenie víťazov celoslovenskej súťaže v prednese ruskej poézie a prózy Puškinov pamätník bude na Zimnom štadióne v Lučenci o 16.00 hod. Vyvrcholením súťaže bude galavečer s vystúpením významných ruských krasokorčuliarov - olympijskí medailisti, majstri Ruska, majstri Európy, majstri sveta: 

• Alexej JAGUDIN

• Maxim SHABALIN a Oksana DOMNINA

• Tatiana VOLOSOZHAR a Maxim TRANKOV

• Tatiana TOTMIANINA a Maxim MARININ

• Marija PETROVA a Alexej TICHONOV

Podujatie sa koná pod záštitou gubernátora mesta Sankt Peterburg Georgia Sergejeviča Poltavčenka, veľvyslanca - generálneho konzula SR v Sankt Peterburgu Augustína Čisára, prezidentky fondu Ruskej federácie pre podporu vzdelávania Tatiany Golubevy a primátorky mesta Lučenec Alexandry Pivkovej.

Autor: (ts-MsÚ Lučenec)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.05.2017
Ružinovčania si v sobotu zašportujú a ocenia najlepších športovcov
Sobota (13. 5. 2017) sa ponesie v Ružinove v znamení športu. Cez deň je obyvateľov mestskej časti pripravený športový program, ktorý vyvrcholí športovým galavečerom v Dome kultúry Ružinov o 19:00 hod.
viac
23.05.2017
Mesto vyhlásilo súťaž návrhov na pamätník Bjørnsonovi
Mesto Košice chce v Mestskom parku umiestniť sochu nórskeho spisovateľa a publicistu Bjørnstjerna Bjørnsona (1832-1910), oceneného Nobelovou cenou za literatúru. Na výber vhodného návrhu vyhlásilo verejnú súťaž.
viac
11.02.2022
Banskobystrická župa vyhodnotila veľký tender na dopravcov
Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) má za sebou veľký medzinárodný tender na autobusových dopravcov, ktorí budú počas desiatich rokov zabezpečovať služby prímestskej autobusovej dopravy v kraji. 
viac
15.04.2023
Preteky furmanských koní na Ľadove prinesú i súťaž v jedení halušiek
V areáli Školského hospodárstva Ľadovo v Lučenci sa v sobotu (15. 4.) uskutoční podujatie s názvom Jar na farme, ktorého súčasťou budú preteky furmanských koní či súťaž v jedení halušiek. Pre návštevníkov je pripravený aj sprievodný a kultúrny program.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %