Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
04.02.2023 01:00

Začiatkom februára sa uskutoční rokovanie Predsedníctva ZMOS


Ilustračná snímka


Predseda Združenia miest a obcí Slovenska a primátor mesta Liptovský Hrádok Branislav Tréger zvolal v poradí 21. rokovanie Predsedníctva ZMOS, ktoré sa uskutoční v stredu 8. februára 2023 v priestoroch Kancelárie ZMOS.


Členovia Predsedníctva ZMOS sa po vyhodnotení Plnenia uznesení Predsedníctva ZMOS budú venovať Aktuálnym informáciám v oblasti energetiky. Tento bod uvedie Branislav Tréger, predseda ZMOS. Aktuálne informácie z legislatívneho procesu: Novela Zákona o obecnom zriadení, Novela Zákona o majetku obcí, Novela školského zákona, Novela zákona o podpore regionálneho rozvoja  Zákon o ovzduší, Novela Zákona o obecnej polícii, Vyhláška MŽP o skládkovaní odpadov a uskladnení odpadovej ortuti bude pomerne široký bod rokovania, ktorý uvedie Michal Kaliňák, ústredný riaditeľ Kancelárie ZMOS. Ďalšou témou bude Úverová ponuka Environmentálneho fondu pre mestá a obce. Tento materiál predstaví Slávka Lenčéšová, expert Kancelárie ZMOS. Informácia o príprave 34. snemu Združenia miest a obcí Slovenska uvedie Ladislav Adamovič, expert Kancelárie ZMOS. 

Predsedníctvo sa v bode Rôzne bude venovať Ponuke Generálnej prokuratúry v súvislosti so zhodnotením  stavu zákonnosti všeobecne záväzných nariadení, ktorú predloží Lenka Kollarčíková, expert Kancelárie ZMOS a Návrh na Memorandum pri poskytovaní podpory pri podávaní majetkových priznaní v elektronickej forme predloží Monika Hlavičková, expert Kancelárie ZMOS. 

Autor: (Zdroj: ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.03.2016
Komuniké zo 6. rokovania Predsedníctva ZMOS
Predseda Združenia miest a obcí Slovenska Michal Sýkora zvolal na utorok 15. marca v poradí 6. rokovanie Predsedníctva ZMOS. V úvode rokovania si členovia predsedníctva uctili minútou ticha spomienku na pána Mariána Minaroviča.
viac
20.01.2022
Komuniké z 15. rokovania Predsedníctva ZMOS
V poradí 15. rokovanie Predsedníctva Združenia miest a obcí Slovenska sa venovalo mimoriadne dôležitým témam. Okrem iného schválilo otvorený list predsedovi vlády a tiež jednoznačne podporilo prípravu štrajkovej pohotovosti ako reakciu na legislatívny proces a mnohé prijímané zákony.
viac
16.10.2023
Predsedníctvo ZMOS prerokovalo dôležité témy
Predseda ZMOS Jozef Bozik zvolal online Predsedníctvo ZMOS k prerokovaniu návrhu rozpočtu verejnej správy na roky 2024-2026, k pripravovanej reforme posudkových činností a k situácii na po zemetrasení v obciach na východnom Slovensku.
viac
09.02.2024
Komuniké z druhého rokovania Predsedníctva ZMOS
Predsedníctvo ZMOS rokovalo v priestoroch Kancelárie ZMOS v Bratislave a venovalo sa niekoľkým dôležitým témam ako zmenám v predprimárnom vzdelávaní, problematike neverejných poskytovateľov sociálnych služieb, stavebnej legislatíve, medziobecnej spolupráci či energetike.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %