Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
12.04.2022 10:35

Začala sa výstavba cyklochodníka na sídlisku Juh takmer za 330 000 eur


Ilustračná snímka: (tasr).


V Rožňave sa v uplynulých dňoch začala výstavba nového cyklochodníka na sídlisku Juh, ktorý bude viesť pozdĺž Ulice Jána Pavla II.


Na úsek dlhý takmer 1,5 kilometra získalo mesto dotáciu z európskych fondov, stavebné práce bude realizovať spoločnosť Eurovia SK. TASR o tom informoval hovorca kancelárie primátora mesta Štefan Barczi.

Nový cyklochodník vznikne rekonštrukciou starého chodníka, stavebné práce budú pozostávať z odfrézovania pôvodnej asfalto-betónovej vrstvy, vybúrania podkladových vrstiev a položenia nového povrchu. Na cyklochodníku pribudne zvislé a vodorovné dopravné značenie či odpočívadlá pre chodcov a cyklistov so stojanmi na bicykle a lavičkami. Na začiatku trasy aj na všetkých križovatkách budú vybudované bezbariérové priechody.

"Pôvodná šírka chodníka 3,5 metra zostáva nezmenená, zmení sa však usporiadanie užívateľov. Časť vyhradená pre cyklistov bude mať červenú farbu a šírku dva metre. Chodci budú môcť využívať chodník so šírkou 1,5 metra," dodala hovorkyňa spoločnosti Eurovia SK Simona Tančáková. Celkový rozpočet projektu predstavuje takmer 330 000 eur bez DPH, rekonštrukčné práce by mali trvať najviac šesť mesiacov.

Ako priblížil Barczi, hlavným cieľom projektu je podpora cyklodopravy a cykloturizmu v Rožňave. "V priebehu dvoch rokov chceme vybudovať dva cyklochodníky. Prvá trasa je spomínaná trasa zo sídliska Juh po spoločnosť Eurobus, ktorá sa končí 100 metrov od budúcej cyklotrasy EuroVelo. Ďalej je v príprave druhá trasa od Spojenej školy J. A. Komenského popri rieke Drázus, ktorá taktiež vyústi na budúcej cyklotrase EuroVelo," prezradil hovorca primátora.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.04.2021
Stará Ľubovňa začína s výstavbou cyklotrasy pri rieke Jakubianka
Možnosti bezpečného trávenia voľného času na bicykli sa v Starej Ľubovni opäť rozširujú. Po tom, čo sa minulý rok mesto úplne prepojilo s obcou Hniezdne súvislým asfaltovým cyklochodníkom, sa púšťa do lokality pri rieke Jakubianka.
viac
07.02.2022
Samospráva Handlovej zabezpečí výstavbu jaslí za viac ako 346 000 eur
Samospráva Handlovej zabezpečí výstavbu zariadenia starostlivosti o deti do troch rokov. S prvými prácami začal vybraný dodávateľ v závere minulého roka, investíciu za viac ako 346 000 eur financuje mesto z Integrovaného regionálneho operačného programu. Nové zariadenie prepojí dve generácie.
viac
26.03.2022
V Trebišove sa začína výstavba kompostárne na biologicky rozložiteľný odpad
Výstavbu kompostárne začína realizovať mesto Trebišov. Celkový rozpočet projektu Zhodnocovanie biologicky rozložiteľného komunálneho odpadu je viac ako 3,1 milióna eur, mesto na to využíva eurofondy. Základný kameň výstavby v piatok poklopali za účasti vedenia mesta, zazmluvnené obdobie ukončenia pr
viac
28.06.2023
V meste sa rozbiehajú stavebné práce na štyroch rôznych projektoch
V meste Fiľakovo v okrese Lučenec sa v tomto období začína s realizáciou štyroch rôznych projektov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %