Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
18.05.2020 10:25

Za inovatívny prístup vo výučbe získala škola uznanie prezidentky


Ilustračná snímka: (tasr).


Základná škola s materskou školou v Slepčanoch v okrese Zlaté Moravce pripravila pre svojich žiakov zaujímavý spôsob online výučby priamo z triedy.


„Deti tak nestratili kontakt so školou, s triedou. Dvakrát do týždňa vyučujem prvákov a druhákov online z triedy, tri dni z domu,“ uviedla riaditeľka školy Andrea Koprdová. Online vyučovanie na školách sa začalo v polovici marca. „Zhruba po týždni mi technik navrhol, že sa dá zabezpečiť vyučovanie aj z triedy, tak sme to aj zrealizovali,“ povedala Koprdová. Inovatívny prístup školy ocenila počas svojej návštevy v piatok (15. 5.) prezidentka SR Zuzana Čaputová.

Základná škola s materskou školou v Slepčanoch získala právnu subjektivitu od začiatku tohto školského roka. Malotriednu školu navštevuje v súčasnosti 20 detí, ďalších 20 detí je umiestnených v materskej škole. Rodičia oceňujú jej rodinný charakter a vysokú kvalitu vyučovania. „Deti v našej malotriedke neprichádzajú o nič. Máme kvalitné vybavenie, pomôcky, zapájame sa do rôznych projektov. Starosta robí všetko preto, aby škola so škôlkou zostala zachovaná,“ zhodnotila riaditeľka. O deti sa starajú traja pedagogickí zamestnanci v škole, dvaja pedagogickí zamestnanci v škôlke a traja nepedagogickí pracovníci.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.03.2016
Mesto Nitra zrekonštruuje budovy za milióny eur. Vezme si na to úver
Nitrianska radnica si vezme úver, z ktorého chce zrekonštruovať budovy Základnej školy (ZŠ) Tulipánová, ZŠ Kniežaťa Pribinu, Materskú školu Belopotockého a objekt, v ktorom sídli mestská polícia.
viac
01.02.2019
Trieda budúcnosti v Michalovciach
V roku 2018 sa Základnej škole P. Horova Michalovce podarilo vybudovať prvú slovenskú Triedu budúcnosti.
viac
22.05.2020
Spišská Nová Ves otvorí materské a základné školy za špecifických podmienok
Spišská Nová Ves od 1. júna otvára materské a základné školy, ktoré sú v jej zriaďovateľskej pôsobnosti, za špecifických podmienok. Rozhodol o tom krízový štáb mesta v súvislosti s postupným uvoľňovaním opatrení v rámci štvrtej fázy. Informovala o tom pracovníčka pre styk s médiami Edita Gondová.
viac
22.07.2020
Mesto počas letných prázdnin rekonštruuje MŠ a ZŠ za 3,6 milióna eur
Mesto Košice počas letných prázdnin opravuje spolu 42 škôl a školských zariadení vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti, hodnota prác dosahuje viac ako 3,6 milióna eur. Informoval o tom hovorca magistrátu Vladimír Fabian.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.12 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %