Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
24.11.2022 02:25

Výstavba pump-trackovej dráhy by mala byť hotová do konca novembra


Ilustračná snímka.


Výstavba pump-trackovej dráhy v blízkosti mestského parku a zimného štadióna v Lučenci by mala byť hotová do konca novembra. Na oficiálnej webovej stránke o tom informuje samospráva.


Pump-trackový areál sa nachádza na trávnatom priestranstve na Ulici B. Nemcovej. Na ploche s výmerou viac ako 270 štvorcových metrov sa dokončuje výstavba dráhy s klopenými zákrutami dlhej takmer 160 metrov. S prácami sa začalo ešte v lete, pôvodne mali byť ukončené v septembri.

"Po vybudovaní prvej fázy pump-tracku bude dráha v Lučenci vhodná najskôr najmä pre bicykle. Pump-track je vynikajúci tréningový doplnok pre všetkých cyklistov, ktorí chcú zlepšiť svoju techniku jazdy," priblížilo mesto.

Samospráva v budúcnosti plánuje pump-trackovú dráhu pokryť asfaltom, aby atrakciu mohol využívať širší záber športovcov, a to aj korčuliari, skejtbordisti či kolobežkári. Na pokračovanie projektu sa mesto uchádza o financie z grantových zdrojov či rôznych nadácií.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.12.2018
Prioritou obce je dobudovanie vodovodu, práce by sa mohli rozbehnúť na jar
Dobudovanie vodovodu v celom intraviláne obce je jednou z hlavných priorít samosprávy Tuhára v Lučeneckom okrese. Podľa slov starostu Petra Čemana jeho výstavbu rieši obec od roku 2007, ešte stále však nie je dokončený.
viac
04.08.2020
Výstavba štadióna je na cieľovej rovinke
V Martine sa prvá fáza výstavby atletického štadióna blíži k záveru.
viac
27.11.2020
Vo Vajnoroch pribudol nový vodovod, začína sa opravovať aj kanalizácia
V bratislavských Vajnoroch pustila v piatok Bratislavská vodárenská spoločnosť (BVS) vodu do nového vodovodu na ulici Za humnami. Generálny riaditeľ BVS Peter Olajoš zároveň ohlásil začiatok opravy vákuovej kanalizácie v tejto mestskej časti za viac ako milión eur.
viac
10.02.2022
Výstavba tréningovej hokejovej haly v Poprade sa blíži do finále
Výstavba novej modernej tréningovej haly v Poprade sa blíži k zdarnému koncu. Plánované ukončenie stavebných práce je naplánované na marec.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %