Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
04.12.2021 02:45

Verejné korčuľovanie v Poprade zatiaľ pre pandémiu nebude


Ilustračná snímka, zdroj: sdetmi.com


Vzhľadom na zlú pandemickú situáciu a s ňou súvisiaci tzv. lockdown a zákaz vychádzania nemôže mesto Poprad zatiaľ sprístupniť verejné korčuľovanie na zimnom štadióne ani na ľadových plochách pred arénou a pri centre voľného času (CVČ).


TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Jarmila Hlaváčová. "Novootvorené hokejbalové ihrisko na sídlisku starý Juh pri CVČ bolo skonštruované ako multifunkčná plocha a v zime bude slúžiť na korčuľovanie pre širokú verejnosť. Mesto pripravilo všetky technické podmienky na sprevádzkovanie oboch popradských vonkajších ľadových plôch," uviedol primátor Popradu Anton Danko.       

Keďže na zimnom štadióne v uplynulých dňoch pribudla nová rolba, jedna z pôvodných bola presunutá do CVČ. Návštevníci budú mať podľa mesta k dispozícii kvalitný ľad.

"Som presvedčený, že pohyb na čerstvom vzduchu je pre nás všetkých prospešný. Preto som vždy inicioval vznik takýchto projektov a budem ich podporovať. Žiaľ, opatrenia súvisiace s pandémiou nám zatiaľ bránia sprístupniť túto aktivitu Popradčanom. Verím však, že na Vianoce sa to uvoľní. Sme pripravení do troch dní plnohodnotne spojazdniť obidve exteriérové ľadové plochy," dodal primátor.       

Samospráva situáciu podľa Hlaváčovej denne monitoruje a v prípade zmien alebo úprav vyhlášok bude na to ihneď reagovať.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.06.2017
Testujú inteligentné verejné osvetlenie
V Poprade začala v pondelok (19. 6.) večer testovacia prevádzka verejného osvetlenia doplneného o ďalšie dômyselne prepojené funkcionality. Podľa dostupných informácií ide o prvý test v reálnych podmienkach v takomto rozsahu na Slovensku.
viac
08.10.2020
Informujte o dopadoch COVID-19 na šport
Štátny tajomník rezortu školstva, vedy, výskumu športu Ivan Husár opätovne požiadal predsedu ZMOS Branislava Trégera o súčinnosť pri získaní informácií o reálnych dopadoch COVID - 19 na šport v samospráve.
viac
29.10.2020
Aktuality z MV SR vyplývyjúce z rokovania Vlády SR
Vláda SR na svojom zasadnutí prerokovala aj dva poslanecké návrhy, ktoré predstavil minister vnútra Roman Mikulec. Prvý z nich sa týka zákona o verejných zbierkach a druhý zákona o obecnom zriadení.
viac
21.04.2023
Mesto chce obnoviť a doplniť osvetlenie na Rožňavskej a Štefánikovej
Časť verejného osvetlenia v Poprade zmodernizujú a zároveň doplnia, dôjde tiež k rekonštrukcii kabeláže svetelnej signalizácie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %