Streda 17.04.2024
Dnes má meniny 
Rudolf, Rudolfa
°C
08.04.2019 03:30

Vedenie mesta Piešťany predstavilo najbližšie priority


Primátor Piešťan Peter Jančovič, snímka zdroj: Piešťanský denník


Vedenie mesta Piešťany na čele s primátorom Petrom Jančovičom sa v pondelok stretlo s médiami, aby zhodnotilo prvé štyri mesiace od nástupu do funkcie, súčasnú situáciu na mestskom úrade a informovalo o grantoch z Európskej únie a najbližších prioritách mesta.


Podľa slov primátora muselo nové vedenie riešiť hneď po nástupe množstvo problémov, ktoré zdedilo. "Jedným z vážnych problémov bola materská škola na Ružovej ulici, ktorú sme museli dočasne uzatvoriť, keďže v nej boli deti bez kolaudácie. Tá bola úspešná a deti sú v škôlke opäť nasťahované," uviedol primátor. Ako ďalej dodal, mesto okrem iných problémov bojuje s čiernymi stavbami a takisto sa rozhodlo neprevziať opravené chodníky na Sasinkovej ulici, kde zhotoviteľovi účtuje za každý deň omeškania 130 eur.       

Medzi najbližšie priority mesta patrí podľa primátora koncepcia statickej a dynamickej dopravy. "Budeme musieť riešiť aj územný plán, dokončiť projekty, z ktorých vyzdvihujem rekonštrukciu Kolonádového mosta, a dôležité je sfunkčniť mestský úrad," doplnil Jančovič.       

Na Kolonádový most získalo mesto Piešťany 950 000 eur z Ministerstva kultúry SR. "Vysúťažená suma na kompletnú rekonštrukciu je na úrovni 1,7 milióna eur. Chýbajúce zdroje získame z nedočerpaného úveru z minulého roka vo výške 600 000 eur a ďalšie financie získame z predaja majetku," spresnil primátor.       

Medzi plánovanými prioritami sú takisto polopodzemné kontajnery. "Tento rok by sme mali pripraviť štúdiu na časť mesta a v ďalšom by malo prísť k realizácii. Ďalšou investíciou by malo byť pokračovanie cyklochodníka pri potoku Dubová, ako aj revitalizácia mestského parku, s ktorou sa už začalo," informoval Jančovič.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.02.2020
Rekonštrukcia Kolonádového mosta pokračuje podľa harmonogramu
Rekonštrukčné práce na Kolonádovom moste v Piešťanoch pokračujú podľa harmonogramu a nateraz sú približne v polovici.
viac
25.05.2020
P. Jančovič: Mali by sme sa viac zamerať na destinačný turizmus
O súčasnej situácii a očakávaniach hovoril v televízii Tablet.TV v diskusnej relácii Samospráva tu a teraz primátor mesta Piešťany Peter Jančovič.
viac
01.03.2021
Fontánu pri soche barlolámača chcú obnoviť podľa pôvodného projektu
Povestnou "čerešničkou" na končiacej sa obnove Kolonádového mosta v Piešťanoch by mala byť rekonštrukcia symbolu kúpeľného mesta – sochy barlolámača, ktorá stojí na jeho priečelí.
viac
18.02.2022
Kolonádový most je motívom novej eurobankovky s nulovou hodnotou
Predaj eurobankovky s nulovou hodnotou a vyobrazením symbolu mesta Piešťany Kolonádového mosta sa bude konať v Piešťanskom informačnom centre (PIC) v utorok 22. februára.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %