Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
13.03.2021 08:05

V zimnom štadióne v Brezne otvorili veľkokapacitné očkovacie centrum


Veľkokapacitné očkovacie centrum Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) v priestoroch zimného štadióna v Brezne. EASYFOTO TASR - Lukáš Mužla


V priestoroch breznianskeho zimného štadióna vzniklo v poradí štvrté očkovacie centrum Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK). Týždenne by sa tam malo proti ochoreniu COVID-19 zaočkovať približne 1000 ľudí.


„Som veľmi rád, že sa nám v spolupráci so samosprávami a prevádzkovateľmi zdravotnej starostlivosti darí vytvárať kapacity na očkovanie. Každý jeden deň, ktorý meškáme s očkovaním a opatreniami, je deň, keď strácame ľudské životy,“ povedal podpredseda BBSK Ondrej Lunter.       

Zástupca riaditeľa nemocnice v Brezne Karol Vojtko otvorením veľkokapacitného centra očakáva zdvojnásobenie očkovacích kapacít v rámci mesta, týždenne by sa tam malo zaočkovať približne 1000 ľudí. „Súčasný stav v našej nemocnici je veľmi vážny, máme hospitalizovaných o 14 percent pacientov viac, ako sú naše lôžkové kapacity. Ako jediné riešenie tejto situácie vidíme rýchle očkovanie v našom regióne,“ povedal Vojtko s tým, že vo vakcinačnom centre breznianskej nemocnice zaočkovali už viac ako 5500 ľudí.       

Otvorenie veľkokapacitného vakcinačného centra uvítal aj primátor mesta Brezno Tomáš Abel. „Som veľmi rád, že obyvatelia okresu Brezno nebudú musieť cestovať za očkovaním do iných okresov,“ poznamenal primátor. Ako dodal, verí, že očkovanie pomôže ľuďom vrátiť sa späť do normálneho života.       

Vakcinačné centrum v Brezne je v poradí štvrtým očkovacím centrom zriadeným BBSK, v najbližšom čase majú podobné veľkokapacitné centrá pribudnúť aj v Rimavskej Sobote, v Žiari nad Hronom, vo Veľkom Krtíši a v Revúcej.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.02.2021
Župa začala s náborom zdravotníkov pre očkovacie centrá
Pomôžte poraziť pandémiu COVID-19 – obracia sa Banskobystrický samosprávny kraj na lekárov a sestry, ktorých hľadá pre krajské očkovacie centrá. Zdravotníci, ktorí majú záujem s čo najrýchlejším zaočkovaním širokej verejnosti pomôcť, sa môžu od včera registrovať na webe kraja.
viac
20.02.2021
V Banskej Bystrici začalo očkovanie učiteľov
Spolu tisíc učiteľov by malo v priebehu tohto víkendu (20. – 21. februára) zaočkovať dočasné očkovacie centrum, ktoré vzniklo v spolupráci Banskobystrického samosprávneho kraja a zdravotníckeho zariadenia NovaMed v priestoroch ich súkromnej polikliniky.
viac
09.03.2021
Banskobystrický samosprávny kraj otvoril očkovacie centrum vo Zvolene
V priestoroch jedálne spoločnosti Doprastav vo Zvolene včera začalo fungovať v poradí tretie Očkovacie centrum Banskobystrického samosprávneho kraja.
viac
08.04.2021
BBSK prišiel s projektom mobilných očkovacích jednotiek
Banskobystrický samosprávny kraj zareagoval na nepriaznivé štatistiky o nízkom počte zaočkovaných seniorov z najohrozenejších skupín proti ochoreniu COVID-19. Na včerajšom tlačovom brífingu predstavil projekt mobilného očkovania, vrátane call centra, ktoré má najstarších aktívne obvolávať.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %