Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
07.04.2021 04:05

V Trenčianskych Tepliciach bude umiestnené SRDCE VĎAKY pre zdravotníkov 1. línie


Snímka zdroj: (MsÚ).


Po Budapešti, Paríži, Villach a Bordeaux, zavíta Srdce vďaky aj do kúpeľného mestečka Trenčianske Teplice. Veľké červené svietiace srdce má vyjadrovať vďaku, nádej, radosť, ale predovšetkým solidaritu a podporu všetkým, ktorí sa už takmer rok zúčastňujú v boji proti celosvetovej pandémii Covid-19.


„Rozhodli sme sa pripojiť k celosvetovej iniciatíve, vďaka ktorej po svete koluje 30 veľkých červených sŕdc, ktoré nám majú pripomínať naše hodnoty. Som veľmi rada, že Srdce vďaky bude niekoľko dní aj v našom meste ako symbol vďaky, nádeje a spolupatričnosti v náročných časoch, ktoré už rok všetci prežívame,“ vysvetľuje primátorka Trenčianskych Teplíc Zuzana Frajková Ďurmeková.

V snahe preukázať podporu všetkým, ktorí sa zúčastňujú v boji proti Covid-19, ide o prejav vďaky a nádeje v skoré ukončenie pandémie. Momentálne sa putovné srdcia nachádzajú v Maďarsku, v Rakúsku, v Mexiku, vo Veľkej Británii, v Česku, vo Francúzku a na Slovensku.

Na Slovensku, po Senici, Skalici, Trebišove, Bratislave a Michalovciach sa srdce na niekoľko dní premiestni aj na Kúpeľné námestie v Trenčianskych Tepliciach.

Umiestnenie srdca v našom meste je prejavom spolupatričnosti s lekármi, zdravotnými sestrami, zdravotníkmi a záchranármi.

 

Autor: (Barbora ZAJAČKOVÁ, MsÚ Trenčianske Teplice)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.08.2020
SR zatiaľ v podpore cyklistickej dopravy oproti okolitým krajinám zaostáva
Slovensko zatiaľ v podpore a využívaní cyklistickej dopravy v porovnaní s okolitými krajinami zaostáva. Najviac kilometrov cyklotrás zo slovenských miest má Bratislava, potenciál rozvoja v tomto smere má napríklad aj Trnava.
viac
12.12.2020
Predaj z dvora – ako legislatívne podporiť farmárov?
Predaj z dvora – ako legislatívne podporiť farmárov a odstrániť aktuálne prekážky pre rozšírenie ich produkcie?
viac
28.01.2021
Tretie kolo výziev programu pre aktívnych občanov je otvorené
Odhodlanie hájiť ľudské práva a aktívne rozvíjať občiansku spoločnosť bude opäť podporené v treťom kole výziev grantového programu Active Citizens Fund – Slovakia, ktorý je zameraný na podporu mimovládnych organizácií na Slovensku.
viac
05.11.2021
Bez Trenčianskych Teplíc by to nešlo
Finálový boj Trenčína o titul Európske hlavné mesto kultúry vrcholí.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %