Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
05.03.2021 08:00

V Snine štartuje EDUpoint


Ilustračná snímka: (tasr).


EDUpoint, miesto šírenia inovatívnych prístupov vo vzdelávaní, štartuje v marci svoju činnosť v meste Snina. Vzhľadom na aktuálnu epidemiologickú situáciu bude pedagógov vzdelávať a prepájať zatiaľ v online priestore, neskôr pribudnú aj živé workshopy.


Koordinátorkou aktivít EDUpointu na Zemplíne bude sninská aktívna pedagogička a finalistka ocenenia Učiteľ Slovenska 2018 Jana Karľová, informoval Radoslav Plánička z Komenského inštitútu.

„V EDUpointe sa stretávajú učitelia, riaditelia škôl, študenti pedagogiky, ale aj široká verejnosť. Navzájom zdieľajú príklady dobrej praxe, diskutujú na aktuálne témy, vymieňajú si skúsenosti a zbierajú podnety na zlepšenia vo vzdelávaní,” priblížil Plánička s tým, že aj súčasná pandemická situácia preukázala, že na kvalitné vzdelávanie nestačí v školách inovovať len technológie alebo vybavenie. „Najdôležitejšou súčasťou škôl sú nadšení a kvalitní učitelia, ktorí však nielen v tomto období potrebujú neustálu podporu a kvalitné vzdelávanie,” ozrejmil.

Prvým podujatím sninského EDUpointu bude online diskusia Ako zvládnuť aktuálne výzvy vo vzdelávaní s riaditeľkou Štátneho pedagogického ústavu Miroslavou Hapalovou, jej kolegyňou Petrou Fridrichovou a Janou Karľovou. Uskutoční sa v stredu 10. marca o 16.00 h. Vzhľadom na limitovaný počet jej účastníkov Plánička záujemcom odporúča zaregistrovať sa do diskusie v predstihu.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.03.2020
Krajská rada mládeže školila pedagógov, ako vyučovať pomocou internetu
Viac ako štyri desiatky učiteľov základných a stredných škôl v Trenčianskom samosprávnom kraji absolvovalo dvojdňové on-line školenie výučby žiakov prostredníctvom internetu. Pripravila ho Rada mládeže Trenčianskeho kraja.
viac
03.12.2020
Vzdelávací program pre odborných a pedagogických zamestnancov škôl
Výskumný ústav detskej psychológie a patopsychológie v rámci Národného projektu Štandardy otvára vo februári 2021 tretie kolo vzdelávacieho programu „Inovatívne prvky v kariérovej výchove a kariérovom poradenstve pre školy”.
viac
07.12.2020
EDUpointy aj v Trnave, Snine a Prešove
Nadácia Pontis v rámci programu Generácia 3.0 otvára EDUpointy po celom Slovensku v spolupráci s lokálnymi vzdelávacími organizáciami alebo samosprávami. V januári sa na zoznam miest zaradia aj Prešov, Snina a Trnava a celkový počet EDUpointov tak stúpne na 9.
viac
09.03.2021
Online kurzy o zákazke s nízkou hodnotou
Stále pracoviská Úradu pre verejné obstarávanie v troch regiónoch v rámci svojej vzdelávacej činnosti pripravujú online kurzy na tému "Zákazka s nízkou hodnotou".
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.07 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.83 %