Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
21.05.2022 11:55

V Senici sa na budúci rok podarí zaradiť do materských škôl všetky deti


Ilustračná snímka, zdroj: NaZahori.sk


Osem elokovaných pracovísk materskej školy a jedna materská škola, ktorá je súčasťou základnej školy, dokážu v Senici pokryť dopyt po záujme o materské školy zo strany rodičov.


V Senici sa zápis do predškolských zariadení uskutočnil v prvej polovici mája. "Celkový počet žiadostí, ktoré rodičia priniesli do jednotlivých materských škôl, bol 213. Môžeme povedať, že všetky tieto žiadosti zvládneme uspokojiť," informovala TASR hovorkyňa mesta Tatiana Moravcová.     

V dvoch elokovaných pracoviskách na Kalinčiakovej ulici a v Kolónii je počet podaných žiadostí vyšší, ako je kapacita. "Aj tento záujem dokážeme vyriešiť. Žiadosti, ktoré boli smerované do týchto dvoch elokovaných pracovísk, presunieme na iné pracoviská materskej školy," doplnila Moravcová.       

Ako ďalej informovala, z 213 zapísaných detí bola väčšina slovenskej národnosti. "Materská škola zároveň zaznamenala zápis troch ukrajinských detí, pričom dve z nich idú v septembri do školy a jedno bude predškolákom," uviedla Moravcová.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.04.2016
Lesné škôlky v Česku takmer zničil sporný zákon
Veľkou témou diskusií o lesných škôlkach sú hygienické normy. České lesné materské školy (LMŠ) ich vzhľadom na svoju koncepciu nespĺňajú. Zákon hovorí, že v priestoroch materskej školy by mala byť 1 toaleta a 1 umývadlo na 5 detí.
viac
16.09.2016
MV SR schválilo prvé žiadosti na výstavbu a rekonštrukciu materských škôl
Do prvého hodnotiaceho kola výziev na výstavbu, prestavbu alebo rekonštrukciu materských škôl sa mohli zapojiť mestá a obce zo siedmich krajov s výnimkou Bratislavského.
viac
16.12.2016
Medzilaborciam schválili dotáciu na škôlku pre deti z rómskych komunít
Medzilaborce boli úspešné pri získavaní dotácie na projekt výstavby materskej školy na Zámočníckej ulici pre 80 detí prevažne z marginalizovaných rómskych komunít (MRK). Ministerstvo vnútra SR ako sprostredkovateľský orgán mestu schválilo na projekt sumu 617 500 eur.
viac
22.05.2020
Spišská Nová Ves otvorí materské a základné školy za špecifických podmienok
Spišská Nová Ves od 1. júna otvára materské a základné školy, ktoré sú v jej zriaďovateľskej pôsobnosti, za špecifických podmienok. Rozhodol o tom krízový štáb mesta v súvislosti s postupným uvoľňovaním opatrení v rámci štvrtej fázy. Informovala o tom pracovníčka pre styk s médiami Edita Gondová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %