Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
22.10.2019 03:10

V rámci grantového programu Zelené oči podporil kraj tento rok 59 projektov


Ilustračná snímka, zdroj: impulz.press


Takmer 60 projektov podporí v tomto roku Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) v rámci environmentálneho grantového programu Zelené oči. Úspešní žiadatelia ich musia zrealizovať do konca roka.


Ako informovala administrátorka na Úrade TSK Andrea Molnárová, grantový program TSK Zelené oči funguje od roku 2016 a počet predložených nápadov s environmentálnym posolstvom každoročne stúpa. Tento rok na Úrad TSK predložili rekordných 72 žiadostí, realizácie sa vďaka financiám zo župy dočká až 59 z nich, v celkovej hodnote takmer 80.000 eur.       

„Z hľadiska právnej formy žiadateľov bol tento rok o grant najväčší záujem zo strany obcí, občianskych združení a rozpočtových organizácií. Najviac predložených žiadostí za štyri hodnotiace kolá bolo doručených z okresov Považská Bystrica, Trenčín, Prievidza a Púchov,“ uviedla Molnárová.       

Požiadať o finančné prostriedky vo výške najviac 2000 eur na environmentálny projekt mohli obce či mestá a ich rozpočtové organizácie, ale i právnické osoby so sídlom alebo trvalým pobytom na území Trenčianskeho kraja. Grantové kolo bude pokračovať aj v budúcom roku, uzávierka prvého hodnotiaceho kola pre ďalší rok bude posledný januárový deň 2020.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.07.2018
Žiadať o financie ešte možno prostredníctvom grantu Zelené oči
Dve z troch dotačných schém TSK sú pre tento rok už uzatvorené. Získať financie v rámci grantového systému Zelené oči je ešte stále možné do konca augusta.
viac
13.12.2021
Podávať enviroprojekty bude možné elektronicky
V rámci grantového systému Trenčianskeho samosprávneho kraja s názvom Zelené oči bude možné podávať žiadosti o grant elektronickým spôsobom.
viac
24.01.2022
Žiadať o grant na enviroprojekty je možné on-line
Od nového roka sa žiadosti o grant v rámci dotačnej schémy Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) s názvom Zelené oči podávajú elektronicky, slúži na to on-line formulár, ktorý je sprístupnený na webe kraja.
viac
02.08.2023
TSK podporí tento rok 54 environmentálnych projektov celkovou sumou 102 000 eur
V rámci environmentálneho grantového programu Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) Zelené oči podporí kraj v tomto roku 54 projektov celkovou sumou asi 102 000 eur. Informovala o tom administrátorka programu Andrea Molnárová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %