Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
06.08.2020 08:05

V obci Slanec zriadili na verejných miestach bezplatné wifi zóny


Ilustračná snímka


Obyvatelia a návštevníci obce Slanec v okrese Košice-okolie majú od júla možnosť využívať na vybraných verejných miestach bezplatné pripojenie na internet. Obec zriadila túto službu s finančným príspevkom 15.000 eur v rámci projektu WiFi4EU.


Bezplatný internet je dostupný v kultúrnom dome a priľahlom parku, v budove obecného úradu na prvom a druhom poschodí, vedľajšom detskom ihrisku, v areáli infocentra, na autobusových zastávkach na hlavnej križovatke a v parku v priestore fontán.       

"Prioritne to bolo z našej strany myslené pre sociálne slabších, ktorí si možno nedovolia zaplatiť dáta v paušále alebo potrebujú niečo nájsť na internete na miestach, ako sú zastávky alebo voľné priestranstvá, napríklad odchody autobusov. Zároveň, aby mohli mať prístup na internet či už deti, študenti, dôchodcovia, alebo aj turisti," uviedol pre TASR starosta obce Jozef Bela. Ocenil pritom spôsob financovania projektu, keď obec získala len poukaz v hodnote 15.000 eur a peniaze po realizácii išli z EÚ priamo dodávateľovi. V budúcnosti je podľa neho možné ďalšie rozšírenie bezplatných wifi zón v obci.       

Projekt WiFi4EU má podporiť víziu Európskej komisie, aby do konca tohto roka mala každá európska obec či mesto na svojom území zriadený bezdrôtový internet. Iniciatíva pomáha vytvoriť bezplatné wifi zóny na verejných priestranstvách, ako sú námestia, parky, knižnice či múzeá.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.12.2018
V centre mesta Šaľa začala fungovať bezplatná wifi zóna
Šalianska radnica spustila v decembri do prevádzky bezplatnú wifi zónu. Verejnosť môže využívať bezplatný internet v centra mesta.
viac
22.02.2019
Obec Padáň považuje zriadenie bezplatného WiFi signálu za prínos, čaká na poukaz
Obec Padáň z Dunajskostredského okresu považuje za prínos program WiFi4EU (zriaďovanie zón bezplatného WiFi signálu v centrách komunitného života, ako sú námestia, parky, knižnice či múzeá), do ktorého sa zapojila spolu s ďalšími obcami.
viac
23.02.2019
Radnica chce centrum mesta pokryť bezplatným internetom
Centrum Želiezoviec by mohlo byť v budúcnosti pokryté bezplatným širokopásmovým internetom. Mestskí poslanci už pred časom schválili podanie žiadosti o nenávratný finančný príspevok z európskych fondov. Z dotácie by sa následne vybudovali prístupové bezdrôtové body.
viac
14.01.2020
Na internet sa dá v Michalovciach pripojiť bezplatne
Bezplatné pripojenie na internet ponúka mesto Michalovce na námestiach slobody a osloboditeľov. "Wifi pre teba" zabezpečuje viacero wifi mesh hotspotov. Ako o tom informovala samospráva na internetovej stránke mesta, za dva mesiace zaznamenali najviac pripojení na autobusovej stanici.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %