Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
28.01.2021 01:15

ÚVO má vážne výhrady aj k návrhu zákona o súdnej ochrane vo VO


Ilustračná snímka.


Predseda Úradu pre verejné obstarávanie Miroslav Hlivák spolu so svojimi kolegami v stredu 27. januára diskutovali so zástupcami tretieho sektora o návrhu zákona o súdnej ochrane vo verejnom obstarávaní z dielne ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej.


„Máme k nemu vážne výhrady, ktoré vznesieme aj v oficiálnom procese,” povedal M. Hlivák s tým, že aj uvedený návrh zákona zasiahne do verejných nákupov.

Na diskusii formou videokonferencie sa zúčastnili predstavitelia mimovládnych organizácií Nadácia Zastavme korupciu, Inštitút pre sociálne a ekonomické reformy - INEKO, Aliancia Fair-play a Slovensko.Digital.

Navrhnutý zákon o súdnej ochrane vo verejnom obstarávaní je aktuálne v medzirezortnom pripomienkovom konaní a priamo nadväzuje na kontroverzný návrh novely zákona o verejnom obstarávaní, ktorý nedávno pripravil podpredseda vlády pre legislatívu a strategické plánovanie Štefan Holý. ÚVO už skôr k nemu predložil zásadné pripomienky, podobne ako mimovládne organizácie.

Viac informácií TU.

Autor: (ÚVO)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.10.2020
ÚVO predstavuje novelizáciu zákona o verejnom obstarávaní
Úrad pre verejné obstarávanie predstavil vlastný návrh novely zákona o verejnom obstarávaní. Zachováva princíp súťaživosti, verejné obstarávanie by sa malo zrýchliť, posilniť sa má transparentnosť a verejná kontrola. Zaviesť by sa podľa návrhu mal napríklad inštitút špekulatívnych námietok.
viac
07.01.2021
Sedem zásadných pripomienok ZMOS k VO
Združenie miest a obcí Slovenska tesne pred koncom roka uplatnilo v rámci medzirezortného konania sedem zásadných pripomienok k návrhu zákona o verejnom obstarávaní. Návrh zákona predložil do medzirezortného pripomienkového konania Úrad podpredsedu vlády SR.
viac
11.02.2021
MVO žiadajú odložiť návrh zmien vo verejnom obstarávaní a prepracovať ich
Mimovládne organizácie (MVO) žiadajú odloženie návrhov zmien vo verejnom obstarávaní a ich prepracovanie. Pripomienky k návrhu zákona o súdnej ochrane vo verejnom obstarávaní už zaslali ministerke spravodlivosti Márii Kolíkovej.
viac
14.03.2023
V návrhu zmeny zákona o verejnom obstarávaní vidíme benefity pre samosprávy
Mestá pozitívne vnímajú viaceré benefity navrhovanej novely zákona o verejnom obstarávaní.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %