Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
06.04.2020 10:00

TTSK má kontajnerovú zubnú ambulanciu pre pacientov s COVID-19


Kontajnerová zubná ambulancia. Snímka zdroj: (ttsk).


Trnavský samosprávny kraj, aktuálne ako jediný, má k dispozícii tento typ ambulancie, v ktorej bude poskytovaná zubná zdravotná starostlivosť. Kontajnerovú ambulanciu, ktorá je súčasťou vojenskej poľnej nemocnice, zapožičalo Ministerstvo obrany SR.


Trnavský župan Jozef Viskupič v sobotu (4. 4.), spolu s ministrom obrany Jaroslavom Naďom, odovzdali zubným lekárom kontajnerovú zubnú ambulanciu.

Ambulancia je určená pre pacientov, ktorí majú potvrdené ochorenie COVID-19. Tiež bude k dispozícii pre tých, ktorí majú výrazné príznaky choroby a veľkú pravdepodobnosť pozitivity na Covid-19 a potrebujú ošetrenie zubára. Fakultná nemocnica Trnava poskytla pre ambulanciu priestor, ako aj pripojenie na siete.

Trnavská župa sa dohodla so zubnými lekármi, ktorí budú takýchto pacientov ošetrovať. Pacienti budú objednávaní na presný čas. Poskytovanie zdravotnej starostlivosti prebehne za prísnych hygienických a epidemiologických podmienok tak, aby nebol ohrozený ošetrujúci lekár, ako aj samotný pacient.

Už v súčasnej dobe má Trnavský kraj funkčnú karanténnu zubnú pohotovosť, ktorá slúži na ošetrovanie pacientov, ktorí sú aktuálne v povinnej karanténe.

Autor: (ttsk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.08.2016
Problém s medveďmi neutícha, vyriešiť by ho mohli odpadové staničky
Od apríla platí na celom území Vysokých Tatier mimoriadna situácia. Problémom je zvýšený pohyb medveďov v blízkosti ľudských obydlí.
viac
20.03.2020
Tvorme menej odpadu a buďme zodpovední!
Koronavírus zasiahol nielen Slovensko, ale paralyzoval väčšinu Európy a týka sa celého sveta. Tento problém sa dotkol všetkých oblastí nášho života a prináša mnohé obmedzenia. Nevynímajúc ani nakladanie s odpadmi.
viac
25.03.2020
ŽSK zabezpečil zubnú pohotovosť pre pacientov v karanténe
Žilinský samosprávny kraj (ŽSK) zabezpečil zubnú pohotovostnú ambulanciu, kde budú ošetrovať pacientov s podozrením na COVID-19 a pacientov, ktorí sú v karanténe.
viac
03.04.2024
Pohotovosť pre deti a dorast v Dubnici zrušili, ošetria ich v Trenčíne
V Dubnici nad Váhom zrušili k 1. aprílu prevádzku ambulancie pohotovostnej služby pre deti a dorast. Pacientov ošetria vo Fakultnej nemocnici (FN) Trenčín. Informovala o tom FN Trenčín na svojej webovej stránke.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %