Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
31.10.2020 08:05

Testovanie: Trnava pripravila webstránku s informáciami o počte ľudí v radoch


Ilustračná snímka, zdroj: (tasr)


V Trnave bude počas celoplošného testovania na COVID-19 fungovať webstránka testovanie.trnava.sk, na ktorej budú môcť záujemcovia v sobotu 31. októbra a nedeľu 1. novembra vidieť počty ľudí čakajúcich na jednotlivých odberných miestach (OM) v Trnave.


Dáta budú aktualizované priebežne na základe informácií od dobrovoľníkov priamo v teréne. Počty môže nahlásiť aj verejnosť na číslach 0905 239 796 a 0903 520 478. Informovala o tom hovorkyňa mesta Veronika Majtánová.       

"Prehľad obsadenosti OM uľahčí trojstupňové farebné rozlíšenie: najmenej obsadené miesta budú zelené, tie práve najvyťaženejšie budú červené, stredová hodnota medzi nimi označí OM oranžovou farbou," uviedla hovorkyňa. Záujemcovia o celoplošné testovanie tak budú mať približný prehľad o dobách čakania na odbery. Je pritom dôležité podľa jej vyjadrenia upozorniť na to, že niektoré odberné miesta sú súčasťou jedného stanovišťa a majú teda spoločný vstup. Napríklad na základnej škole na Spartakovskej ulici sú štyri odberné miesta. Návštevníci budú stáť vonku v jednom rade, ďalej sa však budú rozdeľovať do jednotlivých odberných miestností podľa voľných kapacít. Ak teda bude v rade stáť napríklad sto ľudí, pri každom z týchto štyroch OM bude na webe uvedené číslo 25.       

"Na túto skutočnosť upozorňujeme preto, aby nedošlo k zmätkom, keď človek na webe uvidí číslo 25, ale v skutočnosti nájde pred vstupom stovku čakajúcich. Na takýchto spoločných odberných miestach bude v skutočnosti čakanie kratšie, lebo sa rad rozdelí,“ vysvetlil Jaroslav Otčenáš z mestskej spoločnosti TT-IT. Pokiaľ bude odberné miesto zatvorené, napríklad počas prestávky, bude na stránke označené čiernou farbou. Prvé údaje začnú pribúdať v sobotu ráno po otvorení odberných miest o 7.00 h.       

Odporúčaným postupom pri výbere odberného miesta a času návštevy je adresa trvalého bydliska a začiatočné písmeno abecedy. Samospráva pristúpila k tomuto kroku s úmyslom zabezpečiť plynulejší chod testovania a vyťažovať jednotlivé OM čo najrovnomernejšie aj s ohľadom na ich materiálnu vybavenosť. Ide však iba o odporúčanie, obyvatelia sa môžu dať otestovať na ľubovoľnom mieste, praktickou pomôckou pri rozhodovaní môže byť preto aj spomínaná webstránka.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.02.2020
Na jar pribudne do flotily zdieľaných elektrobicyklov 38 nových
Novú sezónu zdieľaných elektrobicyklov odštartuje mesto Trnava 1. marca s vyšším počtom ako doteraz. Radnica zabezpečila 38 nových kusov, takže dohromady ich budú mať trnavskí cyklisti podľa hovorkyne mesta Veroniky Majtánovej k dispozícii 118.
viac
19.06.2020
M.Musilová skúma lávové tunely, na Mesiaci by z nich mohli byť základne pre ľudí
Slovenská astrobiologička Michaela Musilová organizuje a vedie na Havaji simulované vesmírne misie, ktoré majú pripraviť ľudí a technológiu na to, aby sme raz mohli žiť a pracovať na Mesiaci a Marse.
viac
28.10.2020
Kamery - využitie na monitorovanie hustoty a počtu osôb pred odberným miestom
Kamery obcí a miest a ich prípadné využitie na monitorovanie hustoty a počtu osôb pred testovacím odberným miestom pri plošnom testovaní – usmernenie.
viac
02.01.2023
Mesto spustilo projekt dostupného bývania pre ľudí bez domova
V decembri spustilo mesto Trnava projekt, ktorý vychádza z potreby riešenia problematiky bývania ľudí bez domova aj iným ako štandardným spôsobom. Informovala o tom hovorkyňa mesta Veronika Majtánová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %