Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
18.01.2020 02:56

Štrbské bežky zapíšu svoj 7. ročník, súťaž je určená širokej verejnosti


Ilustračný výrez plagátu


Už sedem rokov sa organizátori zo ŠK Štrba snažia ponúknuť lyžiarskej verejnosti preteky, ktorých sa môžu zúčastniť všetci fanúšikovia bežeckého lyžovania bez ohľadu na ich vek a schopnosti. V nedeľu 19. januára sa tak na Štrbskom Plese uskutočnia verejné preteky v behu na lyžiach - Štrbské bežky.


Z organizačného výboru podujatia informovali, že súťaž sa koná pod záštitou hudobnej skupiny No Name a trať si z kapely prídu vyskúšať aj bratia Ivan a Igor Timkovci.       

„Zároveň v tento deň medzinárodná lyžiarska asociácia FIS organizuje oslavu Svetového dňa snehu - World Snow Day, do ktorého sa zapojí okolo 500 podujatí a oslavy budú prebiehať v 45 krajinách,“ informujú organizátori. Pre všetkých bežkárov bude pripravený dvoj- a päťkilometrový okruh. Pretekať sa bude voľnou technikou s hromadným štartom, no na trati pripravia aj klasickú stopu. Mená najrýchlejších pretekárov budú zapísané na putovné „Štrbské bežky“. Pre žiakov pripravili 700-metrovú prekážkovú trať SnowKidz kros šprint s intervalovým štartom. „Kros šprint si môžu vyskúšať aj všetci starší pretekári prihlásení na verejné preteky,“ dodávajú organizátori stým, že deti do 10 rokov si môžu zmerať sily na krátkej rovinatej trati s malými prekážkami a najmenší športovci si budú môcť vyskúšať detské bežky.       

Na podujatí vystúpi skupina Batida so svojou bubnovou šou, chystajú tiež hudobno-zábavný koncert. Organizátorom pretekov je Športový klub Štrba, obec Štrba a Oblastná organizácia cestovného ruchu Región Vysoké Tatry. Na príprave podujatia sa podieľajú dobrovoľní organizátori zo Štrby, ktorí v decembri zorganizovali už 47. Tatranský pohár v behu na lyžiach a v marci pripravujú Majstrovstvá SR v behu na lyžiach. Podujatie je realizované s finančnou podporou Ministerstva dopravy a výstavby SR a je súčasťou celoročného kalendára športových podujatí Tatry v pohybe.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.08.2016
Cez víkend budú v Tatrách Svište na Plese
Štrbské Pleso bude už šiesty rok po sebe v predposledný prázdninový víkend (27. - 28.8.) patriť rodinám s deťmi. Pripravené sú Svište na Plese, teda dobrodružná rodinná súťaž postavená na športovo–edukatívnom princípe, ktorý má v deťoch prebudiť záujem o pohyb na čerstvom vzduchu a o prírodu.
viac
07.11.2016
Vysoké Tatry ponúkajú zaujímavé túry aj počas zimnej uzávery chodníkov
Zimná uzávera turistických chodníkov Vo Vysokých Tatrách platí od 1. novembra do 15. júna 2017. Časť chodníkov je pre turistov uzavretá z dôvodu ochrany prírody, najmä kamzíkov a švišťov vrchovských tatranských.
viac
09.11.2016
V niektorých lyžiarskych strediskách začali zasnežovať zjazdovky
Zjazdovku na Skalnatom plese a tiež Solisko na Štrbskom Plese vo Vysokých Tatrách začali zasnežovať. S technických zasnežovaním podľa slov hovorkyne prevádzkovateľa lyžiarskych stredísk vo Vysokých Tatrách Zuzany Fabianovej začali z dôvodu mínusových teplôt v nočných hodinách.
viac
08.12.2022
Na Štrbskom Plese spustia v sobotu lyžovačku na prvých svahoch
Lyžiarsku sezónu vo Vysokých Tatrách odštartujú na Štrbskom Plese v sobotu 10. decembra.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %