Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
22.01.2020 12:35

Staré Mesto pomohlo rodine zasiahnutej požiarom na Mozartovej


Vľavo starostka Zuzana Aufrichtová, v strede rodina s jednou zo svojich dcér, vpravo vedúca oddelenia sociálnych vecí Janka Langová.


Piatkový požiar v bytovom dome na Mozartovej ulici v Starom Meste skomplikoval život viacerým ľuďom, medzi nimi aj rodinám s malými deťmi. Viac ako samotný oheň ich obmedzila nasledovná odstávka elektriny a čistenie zdevastovaných priestorov, ktoré podľa informácií potrvajú možno aj mesiac.


Niektorí sa uchýlili k priateľom, blízkym, no nie všetci majú túto možnosť. V súvislosti s následkami požiaru požiadala Staré Mesto o pomoc päťčlenná staromestská rodina. „Nezaváhali sme. Rodine s tromi maloletými deťmi zasiahnutej požiarom sme ihneď poskytli náhradné bývanie v apartmáne ubytovne na Hollého ulici. Apartmán je čerstvo zrekonštruovaný a neskôr poslúži učiteľom staromestských základných škôl,“ informovala starostka Starého Mesta Zuzana Aufrichtová.

„Som rada, že tento byt po vydarenej komplexnej rekonštrukcii pokrstíme práve týmto spôsobom,“ doplnila starostka. Starostka zároveň vyrokovala pre rodinu aj dočasnú rezidenčnú parkovaciu kartu BPS. „Spoločnosť BPS Park, a. s., našej požiadavke okamžite vyšla v ústrety,“ uzavrela Zuzana Aufrichtová.

Autor: (ts-Bratislava-Staré Mesto)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.12.2017
Od budúceho roka by mala fungovať Karta staromestského seniora
Poskytovanie benefitov v podobe zliav či snaha viesť dôchodcov k aktívnejšiemu životu aj vo vyššom veku v bratislavskom Starom Meste. To sú ciele zásad poskytovania Karty staromestského seniora, ktoré schválili miestni poslanci na poslednom rokovaní staromestského zastupiteľstva.
viac
06.09.2022
Do zberu kuchynského bioodpadu sa postupne zapája i Staré Mesto
Bratislavská mestská firma Odvoz a likvidácia odpadu (OLO) začala v pondelok s distribúciou nádob a kompostovateľných vreciek pre zber kuchynského bioodpadu v Starom Meste.
viac
30.06.2023
Mesto a Staré Mesto budú spolupracovať pri údržbe ciest a chodníkov
Údržbu komunikácií, chodníkov a verejných priestranstiev v bratislavskom Starom Meste bude mestská časť postupne koordinovať s hlavným mestom.
viac
03.08.2023
Staré Mesto hľadá záujemcov o prenájom stánkov na vianočných trhoch
Bratislavské Staré Mesto vyhlásilo verejnú súťaž na prenájom stánkov počas tohtoročných Vianočných trhov na Hviezdoslavovom námestí. Záujemcovia sa môžu prihlásiť do 18. augusta. Urobiť tak treba elektronicky. Mestská časť o tom informuje na svojom webe i sociálnej sieti.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %