Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
08.12.2018 03:05

Sereď: Výstava Petra – kamenné mesto duchov


Ilustračný výrez plagátu


V piatok 7. decembra 2018 o 17.00 hod. sa v priestoroch Mestského múzea – Fándlyho fary v Seredi uskutočnila vernisáž autorskej výstavy fotografií „Michal Hoffman – PETRA, kamenné mesto duchov“.


Autor býva v Seredi, je geológ a na výstave prezentuje fotografie z návštevy starobylého mesta Petry v Jordánsku. Rád fotografuje miesta svojich pracovných ciest i aktivity športovcov. Výstava potrvá do 26. januára 2019. Na výstave sa návštevník oboznámi aj s poznatkami o najnovšom archeologickom výskume tejto lokality.   

Michal Hoffman je absolventom Prírodovedeckej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave v odbore geológia. Pri svojej práci využíva poznatky geotechniky a geofyziky, zaoberá sa monitoringom environmentálnych záťaží na Slovensku metódami geochémie a fyziky, vykonáva a analyzuje geofyzikálne elektromagnetické merania pre vyhľadávania starých inžinierskych sietí a pre archeológiu. Vo voľnom čase rád fotografuje a je športovým fanúšikom hádzanej. V súčasnosti žije v Seredi a pôsobí na Slovensku i v zahraničí. Pracovne sa na Slovensku zapojil do výskumu oblasti Západných Karpát, Malých Karpát,  oblasti Považského Inovca a Nitrianskej pahorkatiny. Na Slovensku pracoval tiež na štátnej úlohe ohľadom enviro zaťaží a v zahraničí pre vládny geologický ústav v Indii.

Michala Hoffmana zaujala starobylá architektúra v meste Petra v Jordánsku, autentické zábery z tohto miesta autor hravo zachytil na fotografiách, ktoré budú vystavené  v Mestskom múzeu – Fándlyho fare v Seredi až do 26. januára budúceho roku.

Autor: Mária Diková, Mestské múzeum - Fándlyho fara v Seredi


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.10.2019
Múzeum holokaustu prináša výstavu fotografií Grünberg: Stratené spomienky
Výstava, podľa Kristíny Svrčkovej, zobrazuje miesta, kde žila ortodoxná židovská komunita v poľskej Zielonej Góre - Grünbergu. Výstava potrvá do 25. januára 2020.
viac
18.06.2020
Turisti v meste zažijú divadelné večery aj tematické prehliadky
Divadelné večery, tematické prehliadky aj program pre rodiny s deťmi ponúka počas tohtoročnej letnej turistickej sezóny mesto Liptovský Mikuláš. Informovala o tom hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.
viac
25.11.2020
Výstava v Považskom múzeu predstavuje odevy 20. storočia
Odievanie v 20. storočí predstavuje výstava Z dediny či z mesta, do skrine sa zmestia v Budatínskom hrade v Žiline. Podľa hovorkyne Považského múzea (PM) v Žiline Magdalény Lackovej je odev neverbálnym jazykom doby, odzrkadľuje postavenie a úlohu muža a ženy v spoločnosti.
viac
31.07.2021
Múzeum Jána Thaina predstaví mesto v premenách času
Zmeny vzhľadu mesta Nové Zámky so zameraním sa najmä na posledných 20 rokov predstaví výstava Nové Zámky v premenách času. V priestoroch Múzea Jána Thaina bude sprístupnená od 6. augusta do konca októbra tohto roka.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %