Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
27.02.2020 01:00

Šéf slovenských kontrolórov získal prestížne medzinárodné ocenenie


Snímka zdroj: (NKÚ SR).


Maďarský najvyšší kontrolný úrad ocenil výrazný prínos slovenských kontrolórov v súvislosti s ich aktívnym prístupom k realizácii spoločných medzinárodných kontrolných akcií nielen v rámci Vyšehradskej skupiny, ale aj európskeho spoločenstva kontrolných inštitúcii EUROSAI.


Zároveň ocenil aktívny prístup slovenskej národnej autority na medzinárodnom poli pri nastavovaní metodiky, postupov i princípov merania hodnoty za peniaze, posudzovania princípov hospodárnosti a efektívnosti pri nakladaní s verejnými prostriedkami či majetkom.

Predseda slovenského úradu Karol Mitrík považuje prevzatie ocenenia „SOLIDUS Award of State Audit Office of Hungary“ z rúk Lászla Domokosa, predsedu maďarského úradu, okrem iného, za symbolické vysvedčenie partnerskej organizácie nielen voči jeho osobe, ale tiež pre vedenie našej národnej kontrolnej inštitúcie. „Je to však aj veľmi pozitívny signál pre všetkých mojich kolegov, kontrolórov, že sme na správnej ceste, že robíme dobrú prácu, ktorej výsledky vnímajú aj za hranicami Slovenska“, dodáva šéf slovenských kontrolórov.

SOLIDUS AWARD udeľuje maďarská autorita pre externú kontrolu osobnosti na národnej alebo medzinárodnej scéne. Jej zmyslom je poukázať na aktivity predstaviteľa európskej kontrolnej inštitúcie, ktorý sa výraznou mierou podieľa na napĺňaní kľúčového poslania nezávislej kontrolnej inštitúcie v demokratickej spoločnosti. Názov ocenenia vychádza z latinského výrazu solídny a symbolicky bola takto pomenovaná aj zlatá rímska minca (SOLIDUS), ktorá bola používaná viac ako osem storočí. Tento rok bola cena udelená 24. februára v Budapešti.

Autor: (Ing. Janka Burdová, PhD., NKÚ SR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.04.2017
Trenčiansky samosprávny kraj ocení výnimočné osobnosti kraja
Trenčiansky samosprávny kraj vyzýva na zasielane návrhov na ocenenie výnimočných osobností kraja. Vyznamenania predsedu Trenčianskeho samosprávneho kraja a tiež krajského Zastupiteľstva budú tento rok odovzdané prvýkrát v histórii existencie Trenčianskej župy.
viac
24.07.2018
Michal Sýkora: ZMOS oceňuje ponuku ÚVO pre zaplavený región
Predseda Združenia miest a obcí Slovenska oceňuje ponuku predsedu Úradu pre verejné obstarávanie zorganizovať krízové pracovné stretnutie pre verejných obstarávateľov zo zaplavených samospráv.
viac
24.01.2020
Zrenovovaná škôlka v Záhorskej Bystrici sa uchádza o Európsku cenu
Zrekonštruovaná a nadstavbou priestorovo rozšírená budova materskej školy v bratislavskej Záhorskej Bystrici sa dostala do finálového výberu kandidátov na Európsku cenu.
viac
17.09.2022
Zavádzanie duálneho vzdelávania hodnotí NKÚ ako pomalé, mohlo ušetriť milióny
Plošné zavádzanie duálneho vzdelávania na Slovensku bolo pomalé. Systém mal pritom aktívne pomôcť pri znižovaní nezamestnanosti mladých a napĺňaní regionálnych potrieb trhu práce.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %