Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
22.06.2019 05:05

Rekonštrukcia komunikácií je ukončená, v meste sú nové cyklochodníky


Ilustračná snímka (MsÚ Humenné)


V Humennom pribudli po rekonštrukcii komunikácií tri nové cyklochodníky. Jeden je súčasťou rekonštruovaného chodníka s dĺžkou 1125 metrov na Mierovej ulici, dva lemujú cestu na Ulici SNP. Do užívania ich odovzdali minulý týždeň, informuje o tom samospráva na svojej internetovej stránke.


Súčasťou projektu, v rámci ktorého cyklochodníky vznikli, bola aj rekonštrukcia cesty na Laboreckej ulici. Mesto investovalo do rekonštrukcie všetkých troch komunikácií 787 126,46 eura vrátane DPH.

Na Mierovej ulici sa počas rekonštrukcie rozšíril chodník, výškovo sa upravili uličné vpuste, vznikli bezbariérové nábehy na chodníky, vyznačili sa piktogramy a inštalovali sa vodiace pásy pre nevidiacich a slabozrakých pri priechodoch pre chodcov, uviedla hovorkyňa mesta Michaela Dochánová. V okolí chodníkov by ešte mali pribudnúť okrasné kvety, trávnik a lavičky.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.06.2016
Spišská Nová Ves zrekonštruuje komunikácie za 5 miliónov eur
Samospráva mesta Spišská Nová Ves sa rozhodla zrekonštruovať a zmodernizovať miestne komunikácie, ktoré sú vo vlastníctve mesta. Investíciu vo výške 5 miliónov eur schválili poslanci na stredajšom (15. 6.) zasadnutí mestského zastupiteľstva.
viac
06.04.2018
Mesto Šaľa začalo s rekonštrukciou tržnice i viacerých komunikácií
Šalianska radnica začala s revitalizáciou tržnice. Pribudne v nej nový povrch i vynovené stánky. Práce by mali byť ukončené v nasledujúcich dňoch. Podľa slov Eriky Kollerovej z mestského úradu pribudne v tržnici už tento týždeň nová betónová plocha.
viac
04.11.2020
Škody po povodniach v Košickom kraji prekročili dva milióny eur
Výdatné októbrové dažde a povodne spôsobili škody na viacerých cestách v majetku Košického samosprávneho kraja (KSK).
viac
13.01.2021
Gelnica chce v tomto roku investovať najmä do miestnych komunikácií
Mesto Gelnica bude v tomto roku hospodáriť s rozpočtom 6,64 milióna eur. Ako za radnicu uviedol Milo Janáč, najviac plánujú investovať do miestnych komunikácií.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %