Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
23.02.2019 11:35

Radnica chce centrum mesta pokryť bezplatným internetom


Ilustračná snímka. Foto: TASR/Adriána Antošková


Centrum Želiezoviec by mohlo byť v budúcnosti pokryté bezplatným širokopásmovým internetom. Mestskí poslanci už pred časom schválili podanie žiadosti o nenávratný finančný príspevok z európskych fondov. Z dotácie by sa následne vybudovali prístupové bezdrôtové body.


Projekt s názvom Wifi pre teba počíta so zabezpečením širokopásmového internetu v blízkosti domu kultúry, na budove mestského úradu a na Námestí sv. Jakuba. Celkové náklady sú vyčíslené na 15.000 eur. Mesto sa na nich bude podieľať spolufinancovaním v hodnote 750 eur.       

V prípade, že mesto bude so svojou žiadosťou úspešné, nakúpi z dotácie hardvér a „krabicový softvér“. „Vytvorením bezdrôtových prístupových bodov by občania nášho mesta, ale aj návštevníci, prípadne turisti, mohli plnohodnotnejšie a efektívnejšie využívať svoj čas vďaka bezplatnému prístupu na internet. V budove mestského úradu by kvalitný bezdrôtový prístup na internet využili nielen občania, ale aj zamestnanci úradu a poslanci mestského zastupiteľstva,“ informovala radnica.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.02.2020
V meste pribudnú nové wifi zóny s bezplatným internetom
V Leviciach pribudne už čoskoro desať nových bezplatných wifi zón. Mesto ich vybuduje v rámci projektu Wifi pre Levice, na ktorý získalo z fondov Európskej únie takmer 14-tis. eur.
viac
13.01.2021
V Šali pribudli nové zóny s bezplatným internetom
V Šali pribudli nové wifi zóny, v ktorých môže verejnosť bezplatne využívať vysokorýchlostný internet. Mesto na ich vybudovanie získalo financie z operačného programu Integrovaná infraštruktúra.
viac
15.01.2021
Rezervačný systém zjednoduší samosprávam proces testovania
Združenie miest a obcí Slovenska prichádza medzi samosprávy s jedinečnou ponukou. Ide o rezervačný systém Bookio na pomoc pri testovaní obyvateľov. Tento modul uľahčí prihlasovanie ľudí na testovanie, zlepší plánovanie pre mestá a obce a výrazne zvýši bezpečnosť a efektivitu samotného testovania.
viac
07.06.2021
V 496 obciach a mestách podporené bezplatné wifi zóny
V rámci projektu „Wifi pre teba“ Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR schválilo za uplynulý rok ďalších 110 žiadostí v objeme 1 300 000 eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %