Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
31.08.2022 01:30

Prešov a Ubľa získali účelové dotácie z rozpočtu kraja


Snímka zo slovensko-ukrajinského hraničného priechodu Ubľa - Malé Berezné. Snímka zdroj: (tasr).


Prešovskí krajskí poslanci schválili na svojom utorkovom zasadnutí na realizáciu projektov účelovú dotáciu mestu Prešov a obci Ubľa spolu vo výške 400 000 eur. V Prešove pomôžu krajské peniaze dobudovať športovú infraštruktúru a v Ubli vybudovať cyklochodník.


Prešovu smeruje 300 000 eur na projekt dobudovania športovej infraštruktúry na Jazdeckej ulici. Z účelovej dotácie sa bude realizovať rekonštrukcia hlavnej tribúny, konkrétne vytvorenie šatní a zázemia, taktiež osadenie nových dočasných tribún na protiľahlej strane a vytvorenie sektoru hostí, osadenie tribúny, vybudovanie bufetu, toaliet a pokladní.

"Prostriedky sú viazané pre aktivity mestského futbalového klubu Tatran Prešov, ktorý postúpil do druhej ligy, no musí hrať v Ličartovciach. Zatiaľ nám mešká výstavba nového štadióna, preto keďže máme zároveň futbalovú akadémiu a chceme, aby fungovala do budúcna ďalej, plánujeme v Jazdeckom areáli vytvoriť priestor, ktorý bude slúžiť futbalovej akadémii, ale zároveň bude spĺňať podmienky pre hranie druhej ligy," uviedla primátorka Prešova Andrea Turčanová.

Pre Ubľu bola z rozpočtu krajskej samosprávy schválená účelová finančná alokácia vo výške 100 000 eur. Obec financie použije na vybudovanie cyklochodníka pre rozvoj cezhraničného cestovného ruchu, a to v rámci jeho prvej etapy. Cieľom projektu je vybudovanie a skvalitnenie cyklotrás v Národnom parku Poloniny a prihraničného územia, spájajúceho Slovensko s Ukrajinou. Po realizácii sa vytvoria predpoklady pre rozvoj cestovného ruchu, podporu cykloturizmu a mäkkej turistiky v sninskom regióne.

"Projekt výstavby cyklochodníka v obci je dôležitý aj v súvislosti s výstavbou viacúčelovej cyklotrasy Poloniny Trail, ktorá aktuálne patrí medzi naše najvýznamnejšie projekty v Prešovskom kraji. Z pohľadu stimulovania investícií a väčšieho záujmu o toto turisticky cenné územie to považujeme za ďalší konkrétny krok, ktorým chceme pomôcť dotiahnuť spoločné plány do úspešného konca," povedal predseda Prešovského samosprávneho kraja (PSK) Milan Majerský.

Dofinancovanie oboch projektových zámerov zabezpečí mesto Prešov a obec Ubľa.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.01.2020
Kraj prideľuje dotácie zo svojho rozpočtu po novom
Poskytovanie dotácií z rozpočtu Prešovského samosprávneho kraja má nové pravidlá. Krajskí poslanci na svojom poslednom rokovaní schválili všeobecne záväzné nariadenie (VZN) o poskytovaní dotácií z vlastných príjmov PSK, ktoré zavádza viacero zmien a je už v platnosti.
viac
20.02.2021
PSK zriadi veľkokapacitné očkovacie centrá, prvé vznikne v Prešove
Prešovský samosprávny kraj (PSK) zriadi na svojom území veľkokapacitné očkovacie centrá. Prvé vznikne v Prešove, ďalšie pribudnú vo vybraných mestách v rámci celého kraja.
viac
25.05.2021
Pre záujemcov o preočkovanie AstraZenecou zriadi PSK vlastný registračný systém
Prešovský samosprávny kraj uplynulý víkend v troch veľkokapacitných očkovacích centrách (VKOC) v  Prešove, Poprade a Humennom podal 11 344 vakcín proti koronavírusu. Obyvateľov očkoval aj prostredníctvom svojej výjazdovej služby (VOS), ktorá sa dostala k 932 záujemcom v deviatich obciach kraja.
viac
18.06.2022
Súťaž stredoškolských časopisov PSK vstupuje do 9. ročníka
Prešovský samosprávny kraj v spolupráci s Regionálnou organizáciou Slovenského syndikátu novinárov v Prešove a Knižnicou P. O. Hviezdoslava pripravuje 9. ročník Súťaže stredoškolských časopisov PSK. Uzávierka prihlášok školských periodík je do 31. júla.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %