Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
20.05.2022 10:35

Poprad bude rekonštruovať telocvičňu na ZŠ Komenského takmer za 2 mil. eur


ZŠ Komenského v Poprade.


Mesto Poprad bude rekonštruovať telocvičňu na Základnej škole (ZŠ) Komenského takmer za dva milióny eur.


Viac ako jeden milión eur získalo mesto na projekt nenávratný finančný príspevok (NFP) od Fondu na podporu športu, spoluúčasť mesta má predstavovať takmer 760 000 eur. Rozsiahla rekonštrukcia telocvične, ktorú okrem žiakov školy využíva viacero športových organizácií, je jedným z krokov smerujúcich k získaniu titulu Európske mesto športu 2023, informovalo mesto na svojej internetovej stránke.

"V rámci rekonštrukcie telocvične sa pristaví nové jadro so samostatným schodiskom, ktoré zabezpečí typologicky vhodné komunikačné prepojenie prízemia a poschodia objektu. Zrekonštruujú a vymenia sa rozvody elektrickej energie, osvetlenia, ako aj vykurovacích telies," priblížilo mesto s tým, že modernizovať sa má aj vzduchotechnika či požiarna signalizácia. Obnovu má podstúpiť aj exteriér telocvične.

"Rekonštrukcia a modernizácia telocvične ZŠ Komenského prebehne počas letných mesiacov, aby od začiatku nového školského roka mohli žiaci i športovci naplno využiť pre svoju činnosť opravený a zmodernizovaný objekt," doplnila samospráva s tým, že zhotoviteľom stavby bude spoločnosť Dag Slovakia.

Ako v súvislosti s projektom podotkol primátor Anton Danko, v snahe získať od Fondu na podporu športu NFP na rekonštrukciu telocvične sa vzdal svojej funkcie člena dozornej rady fondu. "Som veľmi rád, že toto rozhodnutie sa mi vyplatilo a Poprad tak mohol získať jeden milión eur na dobrú vec," skonštatoval.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.08.2016
Obec Skačany chce zatepliť budovu telocvične za viac ako 100 000 eur
Rekonštrukciu telocvične pri miestnej základnej škole s materskou školou v podobe zateplenia jej budovy i výmeny okien plánuje samospráva Skačian v okrese Partizánske. Projekt vyčíslila na viac ako 100 000 eur, o prostriedky na jeho financovanie sa uchádza z mimorozpočtových zdrojov.
viac
15.08.2016
Poprad preinvestuje v lete na opravy školských budov okolo 800 000 eur
Leto v školách v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Poprad je v znamení rozsiahlych opráv, modernizácií i bežnej údržby. Celkovo mesto počas leta preinvestuje na tieto projekty okolo 800 000 eur. Najviac peňazí pôjde do materských škôl.
viac
08.11.2016
Novú telocvičňu vybudovali zastrešením átria
Telocvičňu koncom októbra slávnostne otvoril starosta mestskej časti Bratislava-Ružinov Dušan Pekár.
viac
24.08.2020
Na budove MsKC v Žiari nad Hronom chcú vybudovať zelenú vegetačnú stenu
Vybudovanie zelenej vegetačnej steny na čelnej fasáde mestského kultúrneho centra (MsKC) je jedným z projektov, na ktoré sa aktuálne žiarska samospráva snaží získať externé zdroje.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %