Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
27.01.2020 09:55

Po viac ako desaťročí má Strážske opäť mestské klzisko


Samospráva za rekonštrukciu umelej Ľadovej plochy zaplatila takmer 0,5 milióna eur. FOTO TASR - Roman Hanc


Obyvatelia Strážskeho v okrese Michalovce môžu po viac ako desiatich rokoch využívať mestské klzisko. Ako potvrdil prednosta mestského úradu Dušan Cacara, samospráva za rekonštrukciu zimného športoviska zaplatila takmer pol milióna eur.


Klzisko malo podľa prednostu pôvodne obyvateľom mesta okrem športového vyžitia priniesť aj energetický prospech. Projektovú dokumentáciu zahŕňajúcu ďalšie využitie tepla chladiaceho zariadenia ľadovej plochy sa však samospráve pre nedostatok financií zrealizovať nepodarilo.       

Cena za rekonštrukciu mestského klziska sa vynechaním jeho sekundárnej funkcie podľa Cacaru z necelých 800.000 eur znížila o viac ako 200.000 eur. V elektronickej aukcii vysúťažená cena, za ktorú prešovská spoločnosť Primachlad ľadovú plochu zrekonštruovala, predstavuje sumu 438.900 eur. Náklady na jej uhradenie financovala samospráva okrem vlastných zdrojov aj vďaka regionálnemu príspevku z úradu podpredsedu vlády pre investície a informatizáciu vo výške 240.000 eur, vláda počas výjazdového rokovania v Michalovciach pridelila mestu 50.000 eur. "Práce, ktoré neboli predmetom verejného obstarávania, práce naviac, boli v celkovej výške 36.727 eur nad rámec zmluvy," doplnil k rozpočtu projektu Cacara s tým, že tieto prostriedky hradilo mesto z vlastných zdrojov.       

Ako prednosta uviedol k využitiu klziska, obyvateľom Strážskeho bude na športové účely slúžiť po celý rok. "Môže sa tu hrať tenis, nohejbal, volejbal, minifutbal, hádzaná, florbal a iné hry," vysvetlil s tým, že otvorenie športoviska považuje samospráva za dôležitý krok, ktorý prispeje k rozvoju športu v meste.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.12.2019
Mobilné klzisko otvoria pre verejnosť vo štvrtok
Mesto Trenčín ponúka aj počas tejto zimy možnosť využiť mobilné klzisko na Štúrovom námestí. Pre verejnosť ho otvoria vo štvrtok (5. 12.).
viac
20.12.2019
Rozpočet na rok 2020 umožní mestu Strážske tri investičné akcie
Vyrovnaný rozpočet mesta Strážske na rok 2020 vo výške 5,7 milióna eur umožní samospráve zrealizovať tri investičné akcie. V dvoch prípadoch pôjde o zníženie energetickej náročnosti budov vo vlastníctve mesta, tretím projektom je obnova klziska.
viac
05.12.2022
Otvorili klzisko v mestskom parku, v prevádzke bude denne
V Mestskom parku v Košiciach v sobotu popoludní otvorili pre záujemcov o korčuľovanie ľadovú plochu. Po minuloročnej premiére bude prístupná aj túto sezónu. Informoval o tom košický magistrát.
viac
10.01.2024
Žarnovica: V areáli základnej školy otvorili verejné klzisko
V areáli Základnej školy na Ulici Fraňa Kráľa v Žarnovici v priestoroch viacúčelového ihriska je od utorka otvorené verejné klzisko. Na sociálnej sieti o tom informovala žarnovická samospráva.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %