Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
07.01.2020 08:05

Po druhý raz sa v uliciach Bratislavy konal Trojkráľový sprievod


Trojkráľový sprievod začal sa o 14.30 h na nádvorí Bratislavského hradu a odtiaľ pokračoval cez Palisády okolo Prezidentského paláca, cez Michalskú bránu až do historického centra mesta. FOTO TASR - Pavel Neubauer


Začal sa v pondelok o 14.30 h na nádvorí Bratislavského hradu a odtiaľ pokračoval cez Palisády okolo Prezidentského paláca, cez Michalskú bránu až do historického centra mesta. TASR o tom informovala jedna z organizátorov sprievodu Anna Hlaváčová.


Traja králi sa po meste presúvali v sprievode gajdošov, bubeníkov a koledníkov. Postavy troch mudrcov znázornili Ján Gallovič, Jaroslav Mendel a Fissuh Hailu Kelelom z Etiópie, priblížila Hlaváčová. Smrtku hľadajúcu Herodesa si zahrala, tak ako minulý rok, Kristína Slováková.      

 Králi prešli mestom na ťavách. Sprievod poviedli malí hviezdonosiči. "Hlavnou témou sprievodu zostáva večne aktuálny príbeh múdrych kráľov a úcta k betlehemskému dieťaťu," uviedol o druhom ročníku podujatia jeho spoluorganizátor Jozef Magda z Dobrej noviny.      

 V rámci Trojkráľového sprievodu si mohli účastníci v chodbe františkánskeho kostola pozrieť výstavu betlehemov z rôznych kútov sveta, informovali organizátori na sociálnej sieti.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.07.2016
Na hranici s Rakúskom otvorila NDS nové informačno-predajné miesto
Národná diaľničná spoločnosť (NDS) otvorila dnes v Jarovciach, na hranici s Rakúskom, nové uvítacie informačno-predajné miesto (IPM) s najvyšším svetovým štandardom.
viac
20.08.2021
V Oravskom Podzámku vznikne centrum cezhraničnej spolupráce.
Sídliť bude v doposiaľ málo využívaných podkrovných priestoroch obecného úradu. Pôjde o výsledok cezhraničného projektu s obcou Branky v okrese Vsetín s názvom Zo zámku na hrad. Za obec o tom TASR informoval Miroslav Žabenský.
viac
12.09.2022
Mestské bazáre sa zmenia na stabilné centrum opätovného použitia
Príležitostné víkendové mestské bazáre sa zmenia na stabilné Bratislavské centrum opätovného použitia - KOLO. Jeho prevádzku otvoria 8. októbra vedľa centrály mestskej firmy Odvoz a likvidácia odpadu (OLO).
viac
07.01.2023
Ulicami Bratislavy prešiel na slávnosť Zjavenia Pána Trojkráľový sprievod
Počas piatkovej slávnosti Zjavenia Pána sa v Bratislave uskutočnil Trojkráľový sprievod. Ústrednou témou sprievodu bolo putovanie mudrcov za svetlom, ktoré ich vedie k dieťaťu v jasličkách.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %