Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
30.01.2023 01:30

Odštartovala výstavba piateho úseku Vážskej cyklomagistrály Ladce - Púchov


Snímka zdroj: (TSK).


Poklepaním základného kameňa odštartovala v piatok v Beluši výstavba viac ako 12-kilometrového úseku Vážskej cyklomagistrály. Informoval o tom predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) Jaroslav Baška.


Piaty úsek stokilometrovej Vážskej cyklomagistrály povedie z Ladiec cez Belušu a Streženice do Púchova. Dlhý bude 12,25 kilometra, celkové náklady na výstavbu budú 9,25 milióna eur. Projekt bude financovaný z Integrovaného regionálneho operačného programu a z rozpočtu TSK, úsek by mali dokončiť za 305 dní ešte v novembri tohto roka. Z ôsmich úsekov stokilometrovej Vážskej cyklomagistrály je úsek medzi Ladcami a Púchovom jediným, kde bude aj tri metre široký cyklomost ponad staré koryto rieky Váh.

"Tento úsek je veľmi dôležitý, pretože nebude len spájať obyvateľov oboch strán Váhu, ale využívať ho budú aj ľudia na cestu do práce a z práce. V okolí Púchova, Beluše a Ladiec je veľa firiem, ktorých zamestnanci budú využívať cyklomobilitu na ceste do práce," zdôraznil Baška.

Ako dodal, v polovici februára tohto roka otvoria aj desaťkilometrový úsek Vážskej cyklomagistrály medzi Považskou Bystricou a hranicou Žilinského samosprávneho kraja. V procese hodnotenia je podľa neho aj tretí úsek cyklomagistrály medzi Trenčínom a Dubnicou nad Váhom, kraj by mal v najbližších dňoch získať aj stavebné povolenie na úsek Dubnica nad Váhom – Ladce.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.11.2017
Mesto založí Združenie obcí Rajecká cyklotrasa
Poslanci Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Žiline podporili na poslednom zasadnutí zámer mesta založiť Združenie obcí Rajecká cyklotrasa, ktorého účelom je vybudovanie cyklistickej trasy spájajúcej Žilinu a Rajecké Teplice cez obce Lietavská Lúčka a Porúbka.
viac
28.12.2020
TSK žiada o financie pre cykloprojekty na Považí a hornej Nitre
Siedmy úsek Vážskej cyklomagistrály a cyklotrasa na hornej Nitre sú prioritami Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) v budovaní cyklistickej infraštruktúry v budúcom roku.
viac
13.04.2021
Prvý úsek Zemplínskej cyklomagistrály by mohol byť hotový do konca roka
Na obecnom úrade v Zálužiciach privítali vo štvrtok (8. apríla) predsedu Košického samosprávneho kraja Rastislava Trnku, poslanca NR SR Milana Potockého a tiež starostov obcí Hnojné, Jovsa, Kaluža, Klokočov, Kusín, Lúčky a Vinné.
viac
22.02.2022
Začala sa výstavba úseku Vážskej cyklomagistrály do Piešťan
V priebehu 12 nasledujúcich týždňov by mal hranicu Trenčianskeho a Trnavského kraja pri Hornej Strede s mestom Piešťany spojiť nový úsek Vážskej cyklomagistrály. Stavenisko odovzdal investor Trnavský samosprávny kraj (TTSK) v utorok realizátorovi.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %