Utorok 16.04.2024
Dnes má meniny 
Dana, Danica
°C
27.07.2020 11:45

Odpustením polovice nájomného pomôže PSK viac ako 250 subjektom


Ilustračná snímka.


Prešovský samosprávny kraj (PSK) odpustí polovicu zmluvného nájomného viac ako 250 subjektom, ktoré v súvislosti s pandémiou nového koronavírusu nemohli objektívne vykonávať svoju činnosť.


Úľavu schválilo krajské zastupiteľstvo na svojom júnovom zasadnutí. „Aktuálne prichádzajú na Úrad PSK prvé žiadosti,” informovala hovorkyňa úradu Daša Jeleňová.

Zľava z nájomného sa má podľa Jeleňovej týkať tých nájomcov nehnuteľností vo vlastníctve PSK, ktorým právo užívať predmet nájmu vzniklo pred 1. februárom a zároveň im bolo v dôsledku opatrení zamedzujúcich šíreniu pandémie ochorenia COVID-19 znemožnené nehnuteľnosť užívať. PSK odhaduje, že podmienky spĺňa celkovo 253 nájomcov najmä v oblasti školstva a kultúry, pričom výška ich mesačných nájmov dosahuje takmer 44 000 eur.

„Je to od nás istá forma pomoci, ktorou chceme aspoň čiastočne kompenzovať náklady nájomcov v našich priestoroch a sanovať finančnú záťaž, ktorá im mimoriadnou situáciou vznikla,” povedal v tejto súvislosti predseda PSK Milan Majerský.

O poskytnutie úľavy si môžu podľa vedúcej odboru majetku a investícií Úradu PSK Lýdie Budziňákovej prenajímatelia požiadať do konca novembra. Všetky žiadosti následne na základe inštrukcií úradu budú individuálne kontrolovať správcovia prenajímaných nebytových priestorov, teda príspevkové a rozpočtové organizácie kraja.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.09.2020
Výzva pre subjekty zo ŽSK z Programu Interreg V-A PL-SK 2014 – 2020
Žilinský samosprávny kraj v spolupráci so Zväzkom Euroregión „Tatry” vyhlásil výzvu na predkladanie Žiadostí o poskytnutie finančného príspevku pre mikroprojekty v rámci Programu Interreg V-A Poľsko – Slovensko 2014 – 2020. Termín uzávierky je 30. september 2020.
viac
09.11.2020
Nadácia PSK pre podporu rodiny rozdelila takmer 120 000 eur
Nadácia Prešovského samosprávneho kraja (PSK) pre podporu rodiny rozdelila za dva roky svojho pôsobenia takmer 120 000 eur. Pomoc smerovala rodinám v celom kraji, ktoré sa ocitli v sociálnej, zdravotnej, ekonomickej či existenciálnej núdzi.
viac
10.11.2020
Terasy v historickom centre B. Bystrice môžu byť otvorené
Terasy reštaurácií a kaviarní v historickom centre Banskej Bystrice môžu byť otvorené počas celého zimného obdobia, a to pri zachovaní zníženého nájmu o 80 percent. Odsúhlasili to v utorok banskobystrickí mestskí poslanci.
viac
14.05.2022
Kultúrne stánky PSK plánujú rekonštrukcie. O financie sa budú uchádzať na MK SR
Na 37. zasadnutí Zastupiteľstva Prešovského samosprávneho kraja dali poslanci zelenú štyrom projektom, ktoré sa chcú uchádzať o peniaze z programu Ministerstva kultúry SR. Cieľom je zrekonštruovať národné kultúrne pamiatky v správe PSK.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %