Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
22.10.2019 09:10

Ocenili inštitúcie pomáhajúce seniorom


Ilustračná snímka, zdroj: (tasr)


Klub Luna Senior Friendly a občianske združenie (OZ) Bagar už štvrtý raz udelili samosprávam, kultúrnym a vzdelávacím inštitúciám a spoločnostiam, ktoré svojimi aktivitami pomáhajú seniorom žiť kvalitnejšie a prispievajú k zmene prístupu k nim.


V piatok (18. 10.) v Zichyho paláci v Bratislave si najvyššie ocenenie v kategórii samospráv odnieslo mesto Hlohovec. Informoval o tom predseda OZ Bagar Miloš Nemeček.       

Najlepšou kultúrnou a vzdelávacou inštitúciou sa stala Staromestská knižnica v Bratislave a za neziskové organizácie bodovalo občianske združenie Červený nos Clowndoctors. Čestné uznania získali v týchto kategóriách občianske združenia Seniori v pohybe a Viva Senior a Krajská knižnica Karola Kmeťka v Nitre.       

Odovzdávanie cien bolo spojené s medzigeneračným kultúrnym programom a vernisážou viacgeneračných fotografií Krásne spolu. Autori najlepších fotografií získali ocenenia. "Starnutie prináša mnoho špecifických životných zmien a zo strany spoločnosti si vyžaduje osobitný prístup a pozornosť. Aktívne starnutie vnímame ako dôležitý celospoločenský fenomén, ktorého význam narastá s perspektívou starnutia populácie," uviedli organizátori.       

V piatok sa uskutočnila aj konferencia seniorských organizácií Aktívne starnutie a medzigeneračná spolupráca pod záštitou verejnej ochrankyne práv Márie Patakyovej. V sobotu sa konalo v Zichyho paláci podujatie Senior Friendly 50+ s programom pre seniorov, ich rodiny aj verejnosť. Jeho súčasťou bolo poradenstvo o pamäti a prevencii cievnej mozgovej príhody, prednášky a diskusie, komplexný redukčný program proti obezite, kozmetické poradenstvo v oblasti starostlivosti o pleť vo vyššom veku, aromaterapia, relaxácia pre seniorov, tvorivé dielne či medzigeneračná módna prehliadka.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.05.2019
Súťaž Senior Friendly opäť priblíži tých,ktorí pomáhajú zlepšovať život seniorov
Hlavným cieľom štvrtého ročníka projektu a súťaže Senior Friendly je upriamiť pozornosť na tých, ktorí sa venujú skvalitňovaniu života seniorov a prispievajú i k zmene prístupu k najstaršej generácii.
viac
02.09.2021
Dedinu roka 2021 sme našli v Žilinskom kraji, je ňou Kláštor pod Znievom
Počas slávnostného podujatia Slovenský deň kroja sme pod Pamätníkom SNP v Banskej Bystrici verejnosti predstavili víťaza národnej súťaže Dedina roka 2021. V aktuálnom 11. ročníku zvíťazila obec Kláštor pod Znievom (okres Martin) zo Žilinského kraja.
viac
21.09.2021
Súťaž o ocenenie Senior Friendly
V poradí už šiesty ročník projektu a súťaže o ocenenie Senior Friendly je otvorený pre všetkých, ktorí nad rámec svojich povinností pomáhajú seniorom v aktívnom a dôstojnom živote i pri riešení neľahkých situácií, čo výrazným spôsobom ukázal čas pandémie.
viac
22.10.2022
Žilinská župa získala ocenenie pre samosprávu Senior Friendly 2022
Žilinský samosprávny kraj získal ocenenie v rámci 7. ročníka celoštátnej súťaže Senior Friendly v kategórii samosprávy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %