Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
17.03.2018 05:40

Obyvatelia v Michalovciach už môžu vybaviť viacero služieb na jednom mieste


Ilustračná snímka, zdroj: michalovskenoviny.sk


Mestský úrad v Michalovciach rozšíril služby poskytované klientom o Integrované obslužné miesto občana (IOMO), ktoré uľahčí vybavovanie úradných záležitostí rýchlejšie a jednoduchšie. Informovala hovorkyňa radnice Iveta Palečková.


Nachádza sa na matričnom úrade. "IOMO ponúka prístup k elektronickým službám na jednom asistovanom mieste, čo občanom uľahčí vybavovanie úradných záležitostí, ušetrí im to čas a peniaze," vysvetlila. V súčasnosti ponúka výpis z registra trestov, tiež z listu vlastníctva, ale aj z obchodného registra.       

V prvom prípade je výstup podľa hovorkyne k dispozícii približne do desiatich minút od zadania žiadosti, najneskôr však do dvoch hodín. "Ak bola žiadosť podaná po 13.00 h, je vybavená v nasledujúci deň," poznamenala. V druhom prípade je dostupný do 24 až 48 hodín a v treťom približne do desiatich minút od zadania žiadosti. "Všetky vydávané dokumenty sú platnými verejnými listinami použiteľnými na právne účely," zdôraznila.       

Podrobnejšie informácie o poskytnutí uvedených služieb sa občania podľa Palečkovej dozvedia priamo na IOMO.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.11.2017
Nové pracovisko IOMO uľahčí občanom vybavenie niektorých úradných záležitostí
Mestský úrad v Žiline rozšíril od 8. novembra 2017 služby poskytované vo svojom klientskom centre o novú službu na pracovisku IOMO (Integrované obslužné miesto občana), kde si občania môžu vybaviť výpis, resp. odpis z registra trestov, výpis z obchodného registra či výpis z listu vlastníctva.
viac
29.10.2020
Prešov podáva počas pandémie pomocnú ruku seniorom a rodinám v núdzi
Mesto Prešov v spolupráci s Potravinovou bankou Slovenska aj počas druhej vlny pandémie pomáha ľuďom v núdzi. Ak vo svojom okolí poznáte niekoho, kto je v tomto náročnom období odkázaný na pomoc, dajte nám o ňom vedieť.
viac
12.07.2021
Mesto Šaľa sa vydalo na cestu za zlepšovaním na princípoch modelu CAF
Šalianska radnica už niekoľko rokov pracuje na skvalitňovaní služieb pre občanov. Terajšie vedenie mesta, od svojho nástupu, nastavuje filozofiu fungovania úradu v zmysle služby občanovi, lebo verejná služba má znamenať, že úrad je tu pre občana s cieľom vybaviť jeho požiadavku čo najústretovejšie.
viac
14.07.2021
Pomoc pre obete trestných činov je diskrétna a bezplatná
Na Okresnom úrade v Michalovciach v utorok oficiálne otvorili informačnú kanceláriu pre obete trestných činov ako detašované pracovisko obdobnej kancelárie v Košiciach.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %