Utorok 16.04.2024
Dnes má meniny 
Dana, Danica
°C
22.12.2021 09:30

Obyvatelia TTSK môžu hlasovať o projektoch participatívneho rozpočtu


Banner.


Od 20. decembra do 9. januára 2022 je spustené on-line hlasovanie o podpore projektov v treťom ročníku participatívneho rozpočtu Trnavského samosprávneho kraja (TTSK).


Podporiť je možné minimálne tri projekty z celkového počtu 61 zámerov zo všetkých siedmich okresov kraja, informoval o tom komunikačný odbor TTSK.

„Teším sa, že participatívnym rozpočtom už po tretí raz celkovou sumou 250 000 eur podporíme realizáciu občianskych a komunitných projektov. Hlasovať o nich môžu priamo obyvatelia prostredníctvom on-line formulára. Vlani podporili podobný počet takmer 70 000 hlasmi. Verím, že teraz to bude ešte o niečo viac,“ uviedol predseda TTSK Jozef Viskupič.

On-line hlasovanie verejnosti má 50-percentnú váhu pri celkovom rozhodovaní o poradí projektov. Druhú polovicu tvorí hlasovanie členov deliberatívnych fór v rámci verejného zvažovania projektov, ktoré už prebehlo. Maximálna podpora jedného projektu je 5000 eur. Najviac projektov, spolu 15, pochádza z okresu Trnava. Nasleduje okres Dunajská Streda s 11 zámermi, okres Hlohovec s desiatimi a okres Piešťany s ôsmimi. V okresoch Galanta a Skalica vzniklo po šesť nápadov a v okrese Senica päť.

Kompletný zoznam a popis projektov je zverejnený na webovej stránke www.tvorimekraj.sk spolu s hlasovacím formulárom a inštrukciami. Hlasovať môžu obyvatelia TTSK vo veku od 15 rokov.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.11.2020
Začalo sa hlasovanie o projektoch participatívneho rozpočtu Trnavského kraja
Od 2. až do 15. novembra sa v Trnavskom samosprávnom kraji (TTSK) koná hlasovanie o podpore projektov z participatívneho rozpočtu (PR). V rámci jeho druhého ročníka obyvatelia môžu hlasovať online za najmenej tri spomedzi 105 projektov.
viac
22.12.2021
Obyvatelia KSK vybrali šesť športových projektov, ktoré zafinancuje kraj
Pilotný ročník participatívneho rozpočtu Košického samosprávneho kraja pozná víťazné projekty. V budúcom roku sa bude realizovať spolu šesť projektov športovej infraštruktúry, ktoré hlasovaním vybrali obyvatelia kraja. Informoval o tom Úrad KSK.
viac
18.01.2022
Z participatívneho rozpočtu TTSK dostane podporu 54 projektov
V treťom ročníku participatívneho rozpočtu trnavskej župy, obyvateľky a obyvatelia v online hlasovaní, rozhodli o podpore 54 občianskych a komunitných projektov. Spolu bude rozdelených celkovo 250-tisíc eur, pričom nápady budú realizované už v tomto roku.
viac
31.03.2022
Rozhodnite o víťazných projektoch Participatívneho rozpočtu PSK
Novinkou Prešovského samosprávneho kraja v rámci jeho grantovej schémy je Výzva Participatívny rozpočet. Prvýkrát umožňuje rozhodovať o rozdelení časti verejných zdrojov aj obyvateľom Prešovského kraja.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %