Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
05.08.2022 09:30

Novú atletickú dráhu si ako prvé súťažne vyskúšajú deti


Na snímke nový tartanový ovál na futbalovom štadióne v Krupine 4. augusta 2022. Snímka zdroj: (tasr).


Na futbalovom štadióne v Krupine v uplynulých dňoch dokončili nový tartanový ovál. Ako prvé si ho v sobotu (6. 8.) vyskúšajú v rámci bežeckej súťaže deti. Stavba atletickej dráhy bola ukončená po necelom roku a mesto stála takmer 529 000 eur.


"S financovaním nám však pomohol Slovenský atletický zväz, od ktorého sme získali dotáciu 200 000 eur," povedal primátor Radoslav Vazan.

Na štadióne prestavali pôvodnú atletickú dráhu v dĺžke 400 metrov, v aktuálnej zostave štyri dráhy na ovále a šesť dráh na šprintérskej rovinke a tiež sektory na skok do diaľky, skok do výšky, hod oštepom, diskom a vrh guľou.

Postavila sa tiež nová prístupová cesta, plochu štadióna odvodnili drenážami a žľabmi. Vybudovala sa automatická závlaha ihriska a príprava na časomieru.

Podľa Vazana vynovený štadión bude teraz slúžiť predovšetkým mladým krupinským atlétom, ktorí sa na celoštátnych súťažiach umiestňujú na popredných miestach. K dispozícii však bude podľa neho aj ďalším športovcom, ako sú futbalisti či volejbalisti, ale i pre ostatných obyvateľov mesta.  

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.08.2020
Výstavba štadióna je na cieľovej rovinke
V Martine sa prvá fáza výstavby atletického štadióna blíži k záveru.
viac
08.01.2021
V roku 2021 chystá B. Štiavnica aj niekoľko väčších investícií
Mesto Banská Štiavnica ešte nemá schválený rozpočet na rok 2021, poslanci o ňom budú hlasovať na niektorom z najbližších mestských zastupiteľstiev. Potvrdila to primátorka Nadežda Babiaková s tým, že v návrhu rozpočtu sa našiel priestor aj na niekoľko väčších investícií.
viac
24.11.2022
Výstavba pump-trackovej dráhy by mala byť hotová do konca novembra
Výstavba pump-trackovej dráhy v blízkosti mestského parku a zimného štadióna v Lučenci by mala byť hotová do konca novembra. Na oficiálnej webovej stránke o tom informuje samospráva.
viac
03.01.2023
V Krupine vznikne pumptracková dráha,na pozemkoch mesta ju postaví miestna firma
V Krupine pripravujú výstavbu prvej pumptrackovej dráhy. Vyrásť má v lokalite schválenej v zmysle územného plánu mesta, a to na voľnej ploche neďaleko centra, vo vlastníctve samosprávy pri rieke Krupinici. Informuje o tom primátor Radoslav Vazan.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %