Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
18.08.2021 07:50

Námestie vo Vieske zrekonštruovali za viac ako 72 000 eur


Snímka zdroj: (FB / Obec Bystričany).


Samospráva obce Bystričany v okrese Prievidza zabezpečila rekonštrukciu námestia v časti Vieska. Na pôvodne zanedbanom priestore pribudli i prvky drobnej architektúry, zeleň či detské ihrisko.


Náklady na revitalizáciu dosiahli viac ako 72 000 eur, informovala obec na svojej stránke na sociálnej sieti.

„Prostredníctvom relatívne malej plochy vnášame do tejto časti obce prvok v podobe miesta spoločenského stretávania sa obyvateľov. Aj preto sme nezostali len pri rekonštrukcii námestia, ako sa uvažovalo na začiatku,” načrtla obecná samospráva.

Obec skĺbila prvky drobnej architektúry s plochami parkovej zelene, automatickým zavlažovaním, detským ihriskom, chodníkmi, parkoviskom, rekonštrukciou plochy, dobudovala altánok, a tým vytvorila multifunkčný priestor.

Do revitalizácie plochy obec investovala 67 881,84 eura a občianske združenie (OZ) Capina 5000 eur. „Sme presvedčení, že sú to najlepšie investované peniaze, pretože investujeme do našej budúcnosti, do nášho prostredia, ktoré formuje budúce generácie,” dodala samospráva obce.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.02.2021
Tornaľa plánuje zrekonštruovať Hlavné námestie
Rekonštrukcia Hlavného námestia je jeden z hlavných investičných zámerov, ktoré počas nasledujúcich rokov plánuje samospráva Tornale v Revúckom okrese.
viac
16.03.2021
Spustenie rekonštrukcie fontány Družba očakáva mesto ešte tento rok
Mesto Bratislava predpokladá spustenie rekonštrukcie fontány Družba na bratislavskom Námestí slobody ešte v tomto roku. Uviedla to hovorkyňa hlavného mesta Katarína Rajčanová.
viac
12.05.2021
Detva chce s obnovou ciest na Námestí mieru začať koncom mesiaca
Mesto Detva plánuje začať s rekonštrukciou ciest a chodníkov na sídlisku Námestie mieru na konci mája. Uviedol to hovorca mesta Milan Suja.
viac
14.06.2021
Výhľad na Zvolen z veže kostola si môžu ľudia pozrieť od 1. júla
Výhľad na mesto z veže rímsko-katolíckeho kostola sv. Alžbety vo Zvolene si ľudia budú môcť pozrieť od 1. júla. Radnica o tom informuje na svojej oficiálnej webstránke.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %