Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
04.02.2020 12:05

Na skokanský míting príde majster sveta Donald Thomas


Ilustračný výrez plagátu


Tak toto tu ešte nebolo. Predseda MAC REDOX Lučenec a šéf Skokanskej latky mesta Lučenec Ján Garaj hlási na tohtoročnom mítingu bohatú zahraničnú účasť výškarov. Možno stačí spomenúť Bahamčana Donalda Thomasa. Ten sa môže pýšiť titulom majstra sveta z roku 2007.


V našom meste sa 6. februára v športovej hale Arena uskutoční 23. ročník Skokanskej latky mesta Lučenec. Toto podujatie je súčasťou slovenskej skokanskej tour pod názvom JUMPERIA 2020. Skokanský míting otvoria o 11:00 súťažami ženských kategórií (žiačky, dorastenky, juniorky), vrcholom bude súťaž žien a od 14:00 sa divákom predstavia v mužských kategóriách postupne žiaci, dorastenci, juniori a muži.

Po skončení úspešnej kariéry sa vracia do nášho mesta aktuálny držiteľ slovenského rekordu 234 cm, odchovanec lučeneckej atletiky Róbert Ruffíny, no tentokrát nie ako súťažiaci, ale ako ambasádor podujatia. Žiaľ, z rôznych dôvodov sa na tohtoročnej štartovnej listine neobjavia stáli účastníci latky, slovenskí reprezentanti Matúš Bubeník (231 cm) a Lukáš Beer (228 cm, zranený). A tak bude mať slovenská atletika v Lučenci zastúpenie v podobe jednotky Tatiany Dunajskej (186 cm).

„V mužskej súťaži bude istým lákadlom bahamský šoumen a bývalý majster sveta Donald Thomas. Napriek tomu, že má 35 rokov, hlási z tréningov výbornú formu. Tešíme sa, že tento ročník zrejme prinesie meno nového víťaza. Chceme, aby bola v mužskej súťaži pokorená latka nad 226 cm (minuloročný rekord Lukáša Beera) a v ženskej latka nad 183 cm (rekord Diany Lázničkovej),“ prezradil Ján Garaj.

Potvrdené mená výškarov Skokanskej latky mesta Lučenec 2020:

Muži:

Donald Thomas, Bahamy (237), majster sveta 2007, 7. miesto z OH v Riu de Janeiro

Adrijus Glebauskas, (228), Litva

Chris Moleya, (227), Juhoafrická republika

Ženy:

Tatiana Dunajská, (186), Slovensko

Maruša Černjul, (193), Slovinsko

Organizátori:

MAC REDOX Lučenec,

Slovenský atletický zväz,

Mesto Lučenec,

SPŠS Oskara Winklera Lučenec.

Autor: (Mesto Lučenec)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.03.2017
Lučenec chce byť členom Združenia historických miest a obcí Slovenska
Návrh na vstup do združenia, ktoré vzniklo na základe iniciatívy primátorov a starostov najvýznamnejších historických miest a obcí Slovenska v roku 1995, podporili na zasadaní mestskí poslanci.
viac
16.10.2020
Podiel samospráv na verejných vodovodoch by nemal ísť do súkromných rúk
Prevod majetkovej účasti štátu, samosprávneho kraja alebo obce na prevádzke verejných vodovodov či kanalizácií by sa mal obmedziť. Zamedziť by sa malo jeho prevodu do súkromných rúk, ostať by mal vo verejnom záujme.
viac
28.06.2023
Mesto bude finančne podporovať kastračný program túlavých mačiek
Mesto Lučenec a občianske združenie (OZ) Túlavé labky sa dohodli na spolupráci pri podpore kastračného programu túlavých mačiek. Cieľom spolupráce je poskytnúť pouličným mačkám základné ošetrenie a predísť zvyšovaniu ich počtu na sídliskách. Informovala o tom hovorkyňa mesta Michaela Baboľová.
viac
14.09.2023
V rámci Európskeho týždňa mobility pripravilo mesto viacero podujatí
Mesto Lučenec v spolupráci s ďalšími partnermi pripravilo v rámci Európskeho týždňa mobility viacero podujatí. Témou aktuálneho ročníka kampane je heslo Šetri energiu, v Lučenci sa tento rok uskutoční nočný beh i viaceré aktivity zamerané na cyklistickú dopravu a cykloturistiku.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %