Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
02.05.2016 03:58

Na konferencii PLACE! 2016 sa bude hovoriť o meste a jeho rozvoji


Košice tento rok nesú aj titul Európske mesto športu 2016.


Na vplyv kreativity a kreatívneho priemyslu na imidž mesta sa zameria konferencia PLACE! 2016 v Košiciach, ktorá sa uskutoční 5. mája v Kunsthalle a 6. mája v Kasárňach/Kulturparku.


 "Budeme hľadať odpovede na otázky, ako dizajn a kreativita pomáhajú obchodu, ako umelecké a kultúrne podujatia spoluvytvárajú imidž miest, alebo ako môžu kultúrne centrá ovplyvňovať podnikanie, obchod či dokonca rozhodovanie v mestách," uviedol riaditeľ konferencie Michal Hladký.      

Organizátor, ktorým je Inštitút kreatívnej ekonomiky, n.o., spoločne s partnermi projektu "Družba Ukrajina – Slovensko" pozvali na konferenciu popredných medzinárodných expertov. Vystúpi na nej Gideon Schmerling, riaditeľ oddelenia médií a komunikácie a hovorca samosprávy Tel-Aviv-Yafo či generálny riaditeľ a predseda predstavenstva Tatra banky Michal Liday.      

PLACE! je o meste, o jeho ekonomickom a sociálnom rozvoji. Prináša témy placemaking, branding, kreatívny priemysel, marketing či turizmus a na úspešných príkladoch dokazuje, že kultúra a kreativita predstavujú zásadné prvky potrebné na rozvoj a reputáciu mesta i obchodný potenciál.      

Konferencia sa koná pod záštitou primátora mesta Košice Richarda Rašiho a je súčasťou projektu, ktorý je financovaný z nórskych grantov a štátneho rozpočtu SR v rámci programu cezhraničnej spolupráce Slovensko – Ukrajina: Spolupráca naprieč hranicou.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.05.2017
Projektom FORSOC viac otvárame lesy pre verejnosť
Keďže lesy nepoznajú hranice, práve podpora rozvoja lesnej turistiky ako jedného z nástrojov na zlepšenie slovensko - ukrajinskej cezhraničnej spolupráce je predmetom projektu Lesy pre spoločnosť – lesy bez bariér (FORSOC).
viac
13.02.2018
Košice Región Turizmus sa predstaví na konferencii o turizme v Prahe
Krajská organizácia cestovného ruchu Košice Región Turizmus sa koncom tohto týždňa ako jediný slovenský zástupca predstaví na konferencii profesionálov v cestovnom ruchu v Prahe. Podujatie sa koná počas veľtrhu cestovného ruchu Holiday World Praha 2018.
viac
02.09.2019
SMART ako nástroj na podporu cezhraničnej spolupráce
Združenie miest a obcí Slovenska vás pozýva na medzinárodnú konferenciu Municipálna V-4: SMART ako nástroj na podporu cezhraničnej spolupráce.
viac
26.02.2021
Projekt Bird Tour podporí rozvoj ekoturizmu
Vytvorenie komplexnej návštevníckej infraštruktúry v lokalite Senianskych rybníkov má priniesť projekt Bird Tour financovaný cez eurofondy. Ide v ňom o cezhraničný rozvoj ekoturizmu prostredníctvom podpory a popularizácie pozorovania vtáctva.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %