Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
23.05.2020 04:05

Modernizovaný systém verejného obstarávania


Predseda Úradu pre verejné obstarávanie Miroslav Hlivák. Snímka zdroj: (tasr)


Predseda Úradu pre verejné obstarávanie Miroslav Hlivák informoval ZMOS o výsledkoch nasadenia modernizovaného systém elektronického verejného obstarávania na ÚVO a možnostiach jeho využitia.


Informačný systém elektronického obstarávania IS EVO je aj po roku a pol najpoužívanejším nástrojom pre elektronické verejné obstarávanie. Celkovo 45 percent verejného obstarávania sa uskutočňuje práve prostredníctvom tohto bezplatného úradného systému. Druhý najpoužívanejší systém,  z celkovo dvanástich, má 23-percentný podiel na trhu. IS EVO je schopný osloviť široké spektrum hospodárskych subjektov v rámci prípravnej fázy súťaže - takzvaných prípravných trhových konzultácií. Tým sa vytvára pôda pre širšiu hospodársku súťaž. Jej výsledkom môže byť lepšia hodnota za verejné peniaze.

Združenie miest a obcí Slovenska považuje za dôležité to, že v rámci tohto bezplatného systému je možné realizovať od zákaziek s nízkymi hodnotami až po nadlimitné postupy zadávania zákaziek vrátane dynamického nákupného systému. ÚVO plánuje v tomto roku aj na základe spätnej väzby od používateľov zapracovať ďalšie zlepšenia, ktoré prácu so systémom ešte viac zjednodušia. Nasadenie týchto nových funkcionalít bude ÚVO bude priebežne komunikovať so ZMOS, o čom vás budeme informovať. ÚVO poskytuje metodickú podporu pri používaní tohoto systému.

Všetky informácie a odporúčania pre systém EVO nájdete na webovom sídle ÚVO:  https://www.uvo.gov.sk/viac -o-is-evo-5f6.html V prípade akýchkoľvek otázok ohľadom používania systému EVO môžete kontaktovať Úrad pre verejné obstarávanie aj na telefonickom kontakte 02 502 64 370.

Autor: (zmos)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.07.2020
Spoločensky zodpovedné verejné obstarávanie
Úrad pre verejné obstarávanie vypracoval metodicko-vzdelávací materiál k Spoločensky zodpovednému verejnému obstarávaniu, v ktorom nájdete príklady a postupy, ako môžete aj prostredníctvom inštitútu verejného obstarávania výrazne prispieť k napĺňaniu ušľachtilých spoločenských cieľov.
viac
10.08.2020
Prvé stretnutie predsedu ZMOS s ministrom dopravy k výstavbe nájomných bytov
Minister dopravy a výstavby SR Andrej Doležal v piatok 7. augusta 2020 navštívil Okres Ružomberok v rámci kontrolného dňa na výstavbe úseku diaľnice D1 Ivachnová - Hubová.
viac
07.10.2020
Premiér: Oblasť verejného obstarávania čaká revolúcia
Do medzirezortného pripomienkového konania má byť predložená právna norma, ktorá prinesie transparentnosť, ale aj zrýchlenie verejného obstarávania a následne aj zníženie byrokracie.
viac
15.03.2021
ÚVO pripravil podcasty o používaní dynamického nákupného systému
Úrad pre verejné obstarávanie pripravil hneď dva podcasty k uvedenej téme, ktorú približujú Zuzana Balážová z Inštitútu verejného obstarávania a vedúca oddelenia verejného obstarávania Katarína Hreusová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %