Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
25.04.2020 10:00

Ministerstvo školstva spustilo novú aplikáciu HybSaDoma.sk


Snímka zdroj: (minedu.sk).


Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR zverejnilo na svojom portáli www.ucimenadialku.sk aplikáciu na pomoc učiteľom telesnej výchovy, inštruktorom pohybových aktivít a športovým trénerom najmä mládeže.


Aplikácia HybSaDoma.sk umožňuje učiteľovi zostavovať pre svojich žiakov súbory cvičení pre virtuálne hodiny telesnej výchovy, trénerom zase pripravovať pre svojich zverencov tréningové jednotky. Informoval o tom odbor komunikácie a protokolu rezortu školstva.

Jednotlivé cvičenia je možné zverejňovať vo forme videí, fotografií, obrázkov alebo textových popisov. Žiaci a športovci môžu následne podľa pokynov absolvovať cvičenia a poskytovať po odcvičení spätnú väzbu učiteľovi či trénerovi.

Aplikácia slúži aj ako inšpirácia pre verejnosť, keďže cvičenia vo verejnej sekcii je možné si prezerať aj bez potreby registrácie. Na vhodný obsah cvičení vo verejnej sekcii dozerá ministerstvo.

Rezort školstva sa stotožňuje s názorom lekárov, že dobrá imunita človeka je dôležitá v boji s infekčnými chorobami. „Preto odporúčame všetkým ľuďom pohyb na čerstvom vzduchu bez ohľadu na to, či je vykonávaný individuálne pre vlastné potešenie alebo pod vedením športového odborníka. Aplikácia HybSaDoma.sk nám môže pomôcť vstať spred počítača a potešiť sa pohybom,” dodalo ministerstvo školstva.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.12.2017
Mesto do autobusov zavedie zariadenie na monitorovanie ich pohybu
Koncom roka končí zmluva medzi mestom Žiar nad Hronom a Slovenskou autobusovou dopravou (SAD) na prevádzkovanie spojov Mestskej hromadnej dopravy (MHD). Žiarčania sa však nemusia obávať, pravidelné spoje MHD budú premávať aj od januára budúceho roku.
viac
07.02.2018
DPB a vynovený HOPIN prinášajú novú službu pre cestujúcich v Bratislave
Dopravný podnik Bratislava a HOPIN spoločne pripravili zaujímavú technologickú novinku pre cestujúcich v hlavnom meste. Mobilná aplikácia HOPIN prešla významnou premenou, jej výsledkom je jej redizajn s novým logom, ikonou a novou identitou.
viac
21.05.2020
Ministerstvo školstva pomôže zriaďovateľom pri zabezpečení škôl
Otvorenie škôl od 1. júna budú sprevádzať prísne hygienické a ochranné opatrenia. Za vytvorenie a udržanie bezpečného prostredia pre žiakov aj pedagógov na konkrétnej materskej alebo základnej škole v súlade s aktuálnymi predpismi je zodpovedný jej zriaďovateľ.
viac
23.11.2020
Edu TV - databáza krátkych video hodín pre žiakov ZŠ
Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR spúšťa projekt, ktorý pomôže učiteľom a žiakom zvládnuť vzdelávanie dištančnou formou počas zatvorenia škôl. Edu TV bude databázou krátkych video hodín pre žiakov základných škôl.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %