Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
11.07.2019 01:20

Mesto zorganizovalo tábor pre deti zo sociálne slabších rodín


Ilustračná snímka, zdroj: poprad.sk


Mesto Poprad urobilo radosť 40 deťom z rodín v sociálnej alebo hmotnej núdzi. Začiatkom júla pre ne už po 17.-ty krát zorganizovalo tradičný osemdňový letný tábor v Tatranskej Lomnici. Tábor, ktorý je plne hradený z rozpočtu mesta, absolvujú deti vo veku od 6 do 14 rokov.


Súčasťou bohatého programu pre deti sú rôzne tvorivé dielne, vlastná olympiáda, hry, celodenné výlety, jarmok či karneval. „Mesto Poprad nezabúda na tých, ktorí sa dostali často nie vlastnou vinou do ťažkej finančnej, či sociálnej situácie. Ide o rodiny mnohopočetné, neúplné, ktoré sa nachádzajú v hmotnej núdzi, prípadne, ktoré sa starajú o dieťa, ktoré im bolo zverené do starostlivosti. A práve týmto rodinám takto podávame pomocnú ruku,“ informovala Etela Lučivjanská zo sociálneho odboru MsÚ v Poprade.

Celkové náklady mesta na tento tábor predstavujú sumu 8000 €. Prázdninový tábor pre deti zo sociálne slabších rodín navštívil aj primátor Popradu Jozef Švagerko, ktorý deťom venoval školské a hygienické potreby, hračky a samozrejme nechýbali ani sladkosti.

„Tento tábor je darčekom mesta pre deti z rodín v sociálnej alebo hmotnej núdzi. Cieľom je urobiť radosť deťom i ich rodinám, ktoré by si inak takéto zmysluplné spestrenie leta s novými kamarátmi nemohli dovoliť,“ doplnil popradský primátor. Deti mu ako originálne poďakovanie na oplátku venovali vlastnoručne vyrobenú knihu.

Mesto Poprad sa rodinám a deťom venuje počas celého roka. Poskytuje im sociálne poradenstvo, sociálno-právnu ochranu, poskytuje jednorazové dávky, pravidelne pre deti z rodín v sociálnej alebo hmotnej núdzi zabezpečuje tiež vianočné darčeky. Mesto Poprad touto cestou ďakuje sponzorom, ktorí detský letný tábor podporili vecnými darmi: Tatry mountain resorts, a. s., TOL, s. r. o. Poprad, Kaufland SR v. o. s. Liptovský Mikuláš, Tatrafilter, Lekáreň Viktória, Cukráreň J&R Matejovce.

 

Autor: Mesto Poprad, zdroj: www.poprad.sk


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.07.2019
Podporu od kraja dostalo prvých 200 táborov pre deti
Zastupiteľstvo Banskobystrického samosprávneho kraja sa rozhodlo podporovať aktivity a tábory pre deti a mládež v kraji. Tento rok po prvýkrát rozdelilo sumu 300 000 medzi viac ako 200 táborov. Hlavnou myšlienkou je urobiť tábory dostupné aj pre rodiny zo sociálne slabších rodín.
viac
22.08.2020
Petržalka vyhlásila verejnú zbierku školských pomôcok
Bratislavská Petržalka spúšťa od pondelka (24. 8.) verejnú zbierku školských pomôcok pre deti zo sociálne slabších rodín.
viac
04.08.2022
Dvadsať detí zo Senice si užíva veselý týždeň so Stonožkou
Aj tieto prázdniny mesto Senica v rámci mestských denných letných táborov venuje jeden týždňový turnus dvadsiatim deťom zo znevýhodneného sociálneho prostredia vo veku od šesť do dvanásť rokov zdarma.
viac
21.12.2022
Deti z rodín v nepriaznivej sociálnej situácii dostali vianočné balíčky
Deti z rodín v nepriaznivej sociálnej situácii v Poprade dostali opäť vianočné balíčky. Pracovníci sociálneho odboru na tamojšom mestskom úrade ich pripravili v spolupráci s Apoštolskou cirkvou na Slovensku (ACS) už po 18. raz. Deťom odovzdali 120 balíčkov s vianočným posolstvom.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %